Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Koza Altın’dan KAP’a ‘Kaymaz Madeni’ açıklaması

Koza Altın, Kaymaz Altın Madeni İşletmesi ile ilgili Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) açıklama yaptı.Açıklamada şöyle denildi:“KAYMAZ ALTIN MADENİ RUHSATI YABANCI BİR ŞİRKETTEN SATIN ALINMIŞ VE ŞİRKETİMİZCE GELİŞTİRİLEREK...

Haber Giriş Tarihi: 26.11.2014 17:01
Haber Güncellenme Tarihi: 26.11.2014 17:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Koza Altın, Kaymaz Altın Madeni İşletmesi ile ilgili Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) açıklama yaptı.



Açıklamada şöyle denildi:

“KAYMAZ ALTIN MADENİ RUHSATI YABANCI BİR ŞİRKETTEN SATIN ALINMIŞ VE ŞİRKETİMİZCE GELİŞTİRİLEREK İŞLETME HALİNE GETİRİLMİŞ BİR ALTIN MADENİDİR.

Kaymaz Altın Madeni İşletmesi;

29.11.2005 tarihinde arama ruhsatı alınarak maden arama faaliyetlerine başlamıştır.

Yaklaşık 4 yıl süren arama, keşif, fizibilite, proje ve ÇED çalışmalarından sonra;

02.11.2009 tarihinde proje kapsamında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan ÇED olumlu belgesi alınmıştır.

01.03.2011 tarihinde gerekli olan tüm izinler alınarak tesis inşaatına başlanmıştır.

30.09.2011 tarihinde yoğun bir çalışma neticesinde tesis inşaatı tamamlanmış, üretime hazır hale getirilmiş, yatırım tamamlanmış ve üretime geçilmiştir.

13.01.2014 tarihinde açık ocak faaliyetlerimizin devamı için Çevre İzin Lisansı'nın Şirketimize verilmesi için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na elektronik ortamda başvuru yapılmıştır.

17.02.2014 tarihinde bakanlıkça işlemin devam ettirilebilmesi için son aşama olan Geçici Faaliyet Belgesi bedelinin yatırılması tarafımıza bildirilmiştir.

17.02.2014 tarihinde bakanlığın talep ettiği Geçici Faaliyet Belgesi bedeli bankaya yatırılmış olup, dekont elektronik ortamda bakanlığın bilgisine sunulmuştur.

BÖYLECE SON AŞAMA VE TÜM YASAL YÜKÜMLÜLÜKLER YERİNE GETİRİLMİŞTİR.

17.02.2014 tarihinde dosya tekemmül etmesine rağmen bugüne kadar geçici faaliyet belgesi tarafımıza verilmemiştir.

YASAL HAKKIMIZ OLAN Geçici Faaliyet Belgesi, mevzuatın aradığı bütün şartları yerine getirmemize rağmen Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından sebepsiz olarak şirketimize halen verilmemiştir. Cuma gününe kadar verilmediği taktirde tesisimizdeki üretim 1 Aralık 2014 Pazartesi günü itibari ile duracaktır.

Yaklaşık 300 kişilik istihdam sağlayan tesisin çalışamaması nedeniyle tüm personel işlerini kaybetme tehlikesiyle karşı karşıya kalacaktır.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nca YASAL HAKKIMIZ olan Geçici Faaliyet Belgesi'nin hiçbir gerekçe gösterilmeden verilmemesi ve tesisteki üretimin durması halinde aylık yaklaşık 10 milyon Amerikan Doları üretim kaybı oluşacaktır. Bunun yanı sıra devletin de milyonlarca TL vergi ve devlet hakkı kaybı olacaktır.

Açıkça yasalardan kaynaklanan ve yasal hakkımız olan Geçici Faaliyet Belgemizin keyfi ve hukuksuz olarak verilmemesi nedeniyle gerekli yasal yollara başvurulması kararı alınmıştır.

Bu vesile ile tüm işletmelerimiz hiç bir imtiyaz talebi olmamış ve olmayan, Türkiye'de en çok ve en hassas denetlenen işletmelerdir.

1- Her ay ilgili İl Valilikleri tarafından oluşturulan, ilgili tüm bakanlık ve kamu temsilcilerinin katıldığı izleme ve denetleme kurulları tarafından denetlenir.
2- Bu denetlemelerde işletme içinde ve çevresindeki hava, toprak, toz, gürültü, yeraltı ve yerüstü suları kontrol edilir.
3- Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin yeni imzalamış olduğu İLO Sözleşmesi (Uluslararası İş ve İş Güvenliği Organizasyonu) henüz yasal mecburiyet olmamasına rağmen 2009 YILINDAN İTİBAREN ŞİRKETİMİZCE UYGULANMAKTADIR. BU KAPSAMDA İŞ GÜVENLİĞİNİN DE İÇİNDE OLDUĞU İSO-9001, İSO-14001, OHSAS-18001 SERTİFİKALARI ALMAN KURULUŞU OLAN TÜV RHEINLAND'DAN ALINMIŞ, HER YIL DA TÜV RHEINLAND TARAFINDAN SERTİFİKALAR DENETLENEREK YENİLENMEKTEDİR.
4- Tüm işletmelerimiz MİGEM ve ilgili bakanlıklar tarafından sıklık ve hassasiyetle denetlenmektedir.
5- Yeraltı ocaklarımız tam mekanizedir. Tüm çalışma noktalarına araçla rahatlıkla ulaşılabilmektedir.
6- Yeraltı ocaklarımızda çelik ve beton tahkimat kullanılmaktadır.
7- Bütün yeraltı ocaklarımızda ilk günden beri tüm personelimize yetecek kadar yaşam odalarımız vardır.

İşletmelerimiz Avrupa Birliği Madencileri tarafından dünya madenciliğine Uygulanabilir En İyi Teknoloji örneği olarak gösterilmektedir.

Bugüne kadar hiçbir imtiyaz kullanmamış ve imtiyaz beklentisi de olmayan Koza Altın İşletmeleri'nin arama, keşif, tesis inşasında gösterdiği başarı, faaliyet gösterdiği bölgelere ve yöre insanına sağladığı ekonomik ve sosyal katkı bir iftihar vesilesidir.

Kaymaz Altın Madeni İşletmesi, yasal hakları verilmeyerek, faaliyetleri keyfi ve hukuksuz olarak durdurulan ülkemizin ve şirketimizin üçüncü altın madeni işletmesidir.

Kanun dışı keyfi uygulamalar sonucu faaliyetleri durdurulan diğer işletmelerimiz ile birlikte, yaklaşık 1200 madenci de işsiz kalmakla yüzyüzedir.

Bilindiği gibi;

KOZA ALTIN İŞLETMELERİ A.Ş. TÜRKİYE'NİN İLK VE TEK TÜRK ALTIN MADENCİLİK ŞİRKETİDİR.

Kamuoyuna saygılarımız ile duyurulur.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.