Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

KOSGEB’in proje odaklı destekleri devam ediyor

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi (KOSGEB) Başkanı Recep Biçer, KOBİ Gelişim Destek Programı (KOBİGEL) ile 2 dönemde 5 çağrı ile KOBİ’lere yaklaşık olarak 650 milyon TL destek sağlanacağını bildirdi.KOBİ...

Haber Giriş Tarihi: 22.11.2016 17:03
Haber Güncellenme Tarihi: 22.11.2016 17:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi (KOSGEB) Başkanı Recep Biçer, KOBİ Gelişim Destek Programı (KOBİGEL) ile 2 dönemde 5 çağrı ile KOBİ’lere yaklaşık olarak 650 milyon TL destek sağlanacağını bildirdi.
KOBİ Gelişim Destek Programının 2. Grup Çağrısına ilişkin yapılan 4 bine yakın başvuru değerlendirildi. “Bilişim Teknolojileri KOBİ’lerinin Geliştirilmesi”, “Hızlı Büyüyen KOBİ’lerde Kapasite Geliştirme” ve “KOSGEB Destekli Girişimlere İvme” konu başlıklarında çıkılan, KOBİGEL-KOBİ Gelişim Destek Programı 2. Grup çağrı sonuçlarına göre bin 378 projeye yaklaşık 300 milyon TL’lik destek sağlanacak.
KOSGEB Başkanı Recep Biçer, 30 Mayıs - 1 Temmuz 2016 tarihleri arasında başvurusu alınan projelerin 7 - 18 Kasım 2016 tarihleri arasında 23 adet kurul tarafından değerlendirildiğini belirterek, “Bilişim Teknolojileri KOBİ’lerinin Geliştirilmesi” konu başlığında 502 başvurudan 213’ünün, “Hızlı Büyüyen KOBİ’lerde Kapasite Geliştirme” konu başlığında 2 bin 756 başvurudan bin 56’sının ve “KOSGEB Destekli Girişimlere İvme” konu başlığında ise 361 başvurudan 109’ unun onaylandığını kaydetti.
Biçer, 2016 yılı içerisinde KOBİGEL- KOBİ Gelişim Destek Programı kapsamında 2 kez 5 ayrı başlıkta çağrıya çıkıldığını söyleyerek, KOBİ’lere projeler kapsamında toplamda yaklaşık 650 milyon TL ödeme yapılacağını açıkladı. Biçer, KOBİGEL - KOBİ Gelişim Destek Programının 1. çağrı grubunda “Orta Yüksek ve Yüksek Teknoloji KOBİ’lerinde Kapasite Geliştirme” ve “Geleneksel İmalat Sanayi KOBİ’lerinde Katma Değerin Artırılması” konu başlıklarında yayınlanan programa ilişkin toplamda bin 377 Projeye 350 milyon TL ile destek verildiğini belirterek, ikinci çağrıda ise“Bilişim Teknolojileri KOBİ’lerinin Geliştirilmesi”, "Hızlı Büyüyen KOBİ’lerde Kapasite Geliştirme” ve “KOSGEB Destekli Girişimlere İvme” konulu başlıklarda onaylanan bin 378 adet projenin, destek ödemelerine Aralık ayı içerisinde başlanacağını ifade etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.