Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

KOSGEB’in Bütçe Hedefi 5 Milyar Lira

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi (KOSGEB) Başkanı Recep Biçer, girişimcilere verdikleri destek bütçesinin 1 milyar lira sınırına ulaştığını, hedeflerinin 5 milyar liraya ulaşmak olduğunu söyledi.KOSGEB...

Haber Giriş Tarihi: 21.04.2016 17:20
Haber Güncellenme Tarihi: 21.04.2016 17:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
KOSGEB’in Bütçe Hedefi 5 Milyar Lira
Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi (KOSGEB) Başkanı Recep Biçer, girişimcilere verdikleri destek bütçesinin 1 milyar lira sınırına ulaştığını, hedeflerinin 5 milyar liraya ulaşmak olduğunu söyledi.
KOSGEB Başkanı Biçer, Hatay’ın İskenderun ilçesinde, İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası’nda, TÜMSİAD kursiyerlerine sertifikalarının dağıtım törenine katıldı.
Girişimciliğin son yıllarda revaçta olduğunu, girişimci sayısının hızla arttığını belirten Biçer, "Girişimcilere verilen destekler de arttı. Ama sadece bu değil, tabi girişimcilik bizim yaptığımız işlerin önemli kısmından bir tanesi. Bunun yanında biz işleri yürütürken de yani mevcut iş yerlerine, mevcut Kobilere dönük da Ar-Ge, inovasyon, endüstriyel destek programı, işbirliği destek programımız var. Ayrıca Kobi proje dediğimiz geçen yıl başlattığımız Kobi geliştirme projemiz, genel destek ve içerisinde 15 çeşit desteği olan, nitelikli elamandan tutun da yurt dışı iş gezilerine kadar, birçok destek verdiğimiz yaygın bir destek programımız var" dedi.
Bu çalışmalarını daha fazla duyurma gayreti içerisinde olduklarını söyleyen Biçer, "İl gezilerimiz ve ziyaretlerimizle paydaşlarla yaptığımız bu çalışmalar üniversitelerle ticaret ve sanayi odalarıyla değişik sivil toplum kuruluşları ile iş birliği içerisine giriyoruz. Bütçemiz arttı ama biz daha da büyük bir bütçe talep ediyoruz. Birlikte kullandıkça bu bütçe daha da büyüyecek. Geçen sene toplam destek bütçemiz, sadece destek olarak verdiğimiz bütçemiz 351 milyon iken, bu sene yüzde 182’lik artışla 991 milyon lira oldu; yani 1 milyar lira sınırına dayandık. İnşallah bu rakamı kullandıkça 5 milyar hedefe ulaşacağız. Kobilere ne kadar fazla verirsek Türkiye’nin ekonomisinin, sosyal imkanlarının, refahının büyümesi de mümkün hale gelecektir" diye konuştu.
Konuşmaların ardından 30’a yakın girişimciye katılım belgelerini KOSGEB Başkanı Recep Biçer, KOSGEB Başkan Yardımcısı Süleyman İslamoğlu, KOSGEB Hatay İl Müdürü Kenan Sert, İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Levent Hakkı Yılmaz ve TÜMSİAD Hatay Şube Başkanı Doğan Gülsüren takdim ettiler.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.