Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

KOSGEB ve İslam Kalkınma Bankası’ndan KOBİ’lere ortak destek

KOSGEB, KOBİ’lerin gelişimi ve ticaretin finansmanında işbirliğini geliştirmek adına, İslam Kalkınma Bankası ile bir mutabakat zaptı imzaladı. Bu mutabakat ile Türk KOBİ’lerin, özellikle İslam ülkelerinde ticaret hacimlerini yükseltmeleri...

Haber Giriş Tarihi: 24.11.2016 16:39
Haber Güncellenme Tarihi: 24.11.2016 16:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
KOSGEB, KOBİ’lerin gelişimi ve ticaretin finansmanında işbirliğini geliştirmek adına, İslam Kalkınma Bankası ile bir mutabakat zaptı imzaladı. Bu mutabakat ile Türk KOBİ’lerin, özellikle İslam ülkelerinde ticaret hacimlerini yükseltmeleri hedefleniyor.
KOSGEB (Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı), KOBİ’lerin (küçük ve orta ölçekli işletmeler) gelişimi ve ticaretin finansmanında işbirliğini geliştirmek adına, İslam Kalkınma Bankası Grubu’nun bir üyesi olan Uluslararası İslami Ticaret Finansman Kurumu (ITFC) ile bir mutabakat zaptı imzaladı. İmza töreni ITFC’nin Maslak’taki çalışma ofisinde gerçekleşti. Mutabakat zaptı ITFC CEO’su Hani Salem Sonbol ve KOSGEB Başkanı Recep Biçer tarafından imzalandı. İmzalanan mutabakat ile, özellikle İslam ülkelerinde ticaret yapmak isteyen Türk KOBİ’lerine finansal destek verilerek ticaret hacminin arttırılması bekleniyor.
İmza töreninin ardından İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirinin sorularını yanıtlayan KOSGEB Başkanı Recep Biçer, KOSGEB’in çalışmaları ve bu iş birliğinin hedeflerinden bahsederek, “KOSGEB, biliyorsunuz Türkiye’de KOBİ dediğimiz küçük ve orta ölçekli işletmeleri desteklemeye yönelik bir kamu idaresi. Tabii bununla beraber biz destek verdiğimiz KOBİ’leri yurt dışına da taşımayı, işbirliği yaptırmayı da düşünüyoruz. Çünkü KOBİ’ler yurt dışına açıldıkça hem kendilerine, hem de ülkemize daha fazla fayda getireceğini düşünüyoruz. Bu konuda KOSGEB olarak, 50’nin üzerinde ülkeyle farklı anlaşmalarımız var. Burada amacımız hem karşılıklı iş birliği yapmak, hem de KOBİ’leri yurt dışında ticaret yapmaya cesaretlendirmek. İslam Kalkınma Bankası’nın da finansman kolaylıklarını kullanmak istiyoruz. İyi bir işbirliği olacak inşallah” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.