Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Körfez’in endüstriyel yatırımları 2020’de 1 trilyon dolara ulaşacak

Altı üye ülkeden oluşan Körfez İşbirliği Konseyi (KİK)’ndeki endüstriyel yatırımların değerinin 2020’ye kadar 1 trilyon dolara ulaşacağı bildirildi. Endüstriyel yatırımların şu anki değeri ise 323 milyar dolar.KİK Ticaret Odaları...

Haber Giriş Tarihi: 30.05.2015 15:44
Haber Güncellenme Tarihi: 30.05.2015 15:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Altı üye ülkeden oluşan Körfez İşbirliği Konseyi (KİK)’ndeki endüstriyel yatırımların değerinin 2020’ye kadar 1 trilyon dolara ulaşacağı bildirildi. Endüstriyel yatırımların şu anki değeri ise 323 milyar dolar.
KİK Ticaret Odaları Federasyonu tarafından yayınlanan rapora göre Körfez ülkeleri halen gayri safi milli hasılalarının yüzde 10’unu endüstriyel yatırımlara ayırıyor. Bu oranın 2025 yılına kadar yüzde 25’e çıkması bekleniyor.
Bunun yanısıra raporda petrol fiyatlarının 50-60 dolar seviyesinde kalması durumunda kamu harcamalarının kısılabileceği ve ekonomik büyümenin etkilenebileceği kaydedildi.
Raporda ayrıca yüksek tüketici harcamaları ile projelerin hızlı şekilde hayata geçirilmesinin ek enflasyon baskısı oluşturacağı ve para politikaları üzerinde değişikliklere neden olacağı da vurgulandı.
Ortadoğu’nun en büyük ekonomisine sahip Suudi Arabistan’ın yanısıra doğal gaz zengini Katar ile Birleşik Arap Emirlikleri’nde turizm, ulaşım ve inşaat sektörleri başta olmak üzere mega altyapı projelerine devam edildiği de belirtildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.