Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kore-Türkiye İşadamları Derneği yeni yıl resepsiyonu düzenledi

Güney Kore’de faaliyet gösteren Kore-Türkiye İşadamları Derneği (KOTUBA) Rönesans Seul Hotel’de yeni yıl resepsiyonu düzenledi. İşadamları dışında siyaset, basın ve sanat çevresinden de bir çok isimin katıldığı resepsiyonda, Türkiye...

Haber Giriş Tarihi: 31.01.2015 09:49
Haber Güncellenme Tarihi: 31.01.2015 09:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kore-Türkiye İşadamları Derneği yeni yıl resepsiyonu düzenledi
Güney Kore’de faaliyet gösteren Kore-Türkiye İşadamları Derneği (KOTUBA) Rönesans Seul Hotel’de yeni yıl resepsiyonu düzenledi. İşadamları dışında siyaset, basın ve sanat çevresinden de bir çok isimin katıldığı resepsiyonda, Türkiye ve Güney Kore arasındaki ticari ilişkiler ele alındı. Törende konuşan KOTUBA Başkanı Hakan Baltal, iki ülke arasındaki kardeşlik bağlarına dikkat çekti. Başkan Baltalı, konuşmasında Türkiye’nin jeopolitik konumuna vurgu yaptı. Türkiye’nin ekonomik avantajları hakkında bilgi veren Baltalı, Türkiye’de yatırım yapan işadamlarının Orta Doğu, Balkanlar ve Orta Asya pazarına daha girebildiklerini ifade etti.

Daha sonra kürsüye Güney Kore Eski Meclis Başkanı Kim Hyung-o iki ülke halkları arasındaki örf ve adetlerdeki benzerliklere dikkat çekti. Kim, Kore ve Türkler arasında genetik bir çok ortak noktaların olduğunu düşündüğünü söyledi. Türkiye’de Korelilerin çok sevildiğini aktaran eski Meclis Başkanı Kim, iki ülke arasındaki ticari seviyenin daha da güçlenmesi gerektiğini ifade etti.

Yapılan açılış konuşmalardan sonra sahneye gelen KOTUBA Genel Sekreteri Fatih Salmanoğlu, yaptığı sunum ile derneğin faaliyetleri hakkında bilgi verdi. İki ülke arasındaki ticari ilişkilerin daha güçlendirilmesini hedeflediklerini ifade eden Salmanoğlu, Türkiye’ye alım heyetleri götürdüklerini, dernekte mini seminerler düzenlediklerini aktardı. Derneğin kapısının herkese açık olduğunu kaydeden Salmanoğlu, ilerleyen süreçte dernek olarak daha da aktif olacaklarını sözlerine ekledi.

Konuşmalardan ve sunumlardan sonra yemek faslına geçildi. Geceye katılan misafirlere Türk yemekleri ikram edildi. Yemek sırasında aynı zamanda canlı olarak mini bir Türk Halk Müziği konseri de verildi.

Program kapsamında, Türkiye-Kore ilişkilerinin geliştirilmesine katkı sunan isimlere ödül verildi. Ekonomi dalında Kore Havalimanları İşletmesi Genel Müdürü Kim Seok-ki, diplomasi dalında eski Ticaret Bakanı Park Tae-ho’ya ödül verildi. İki ülke halkının kaynaşmasında büyük emekleri olan Türkiye üzerine uzman emekli diplomat Baek Sang-gi’ye de topluma hizmet ödülü takdim edildi. Fatih Sultan Mehmet’in İstanbul’u fethetmesini konu alan ‘Sultan ve İmparator’ adlı kitabın yazarı Güney Kore eski Meclis Başkanı Kim Hyung-o’ya ise kültür dalında ödül verildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.