Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kopuz: "Merkez Gereğini Yapıyor, Sıra Bankalarda"

İstanbul Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kopuz,"Merkez Bankası’nın faiz indirimlerinden sonra, bankaların da nasıl tepki vereceği önemli" diye konuştu.İstanbul Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kopuz, Merkez Bankası Para...

Haber Giriş Tarihi: 22.06.2016 11:56
Haber Güncellenme Tarihi: 22.06.2016 11:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İstanbul Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kopuz,"Merkez Bankası’nın faiz indirimlerinden sonra, bankaların da nasıl tepki vereceği önemli" diye konuştu.
İstanbul Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kopuz, Merkez Bankası Para Politikası Kurulu’nun marjinal fonlama oranını yüzde 9,50’den yüzde 9’a indirmesi üzerine bir açıklama yaptı. Kopuz, faiz indiriminin süreceğine olan inancını vurgulayarak, "Merkez Bankasının toplantı sonrasında açıkladığı metni incelediğimizde, ülke içi dinamiklerin ve uluslararası ekonomideki gelişmelerin iyi gitmesi durumunda bu gün dördüncüsünü gördüğümüz faiz indirimlerine devam edileceğini görüyoruz" dedi. Merkez Bankasının ulusal ve uluslararası gelişmeler ışığında proaktif olarak hareket ederek, değişimlere hızlı ve doğru tepkiler vermesinin iş dünyası için sevindirici bir gelişme olduğunu belirten Kopuz, "Umudumuz ve temennimiz uluslararası ekonomi ve Türkiye ekonomisindeki makro değişkenlere para politikasının adapte edilerek reel sektörde toparlanma ve gelişmenin sağlanmasıdır” dedi.
Bu konuda kritik bir nokta olduğu görüşünü paylaşan Kopuz, "Merkez Bankası’nın bu kritik dönemdeki önemli adımlarına bankaların nasıl tepki verecekleri çok önemli. Eğer bankalar Merkez Bankasının bu önemli faiz hamlelerine karşı isteksiz olurlar ise bu önemli adımlar heba olur. Merkez Bankasının sağduyulu kararı ile attığı adıma bankalar da sağduyu ile cevap vermeliler" şeklinde konuştu. Ali Kopuz, "Merkez Bankası gerekli adımları atıyor, sıra bankalarda" dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.