Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kopuz: “Bu alçakça saldırılar ülkemizin geleceğini hedefliyor”

İstanbul Ticaret Borsası Başkanı Ali Kopuz, Cizre’de gerçekleştirilen bombalı saldırı ile ilgili bir açıklama yaptı.Cizre’de gerçekleştirilen bombalı saldırı ile ilgili bir açıklama yapan İstanbul Ticaret Borsası Başkanı Ali Kopuz,...

Haber Giriş Tarihi: 26.08.2016 15:34
Haber Güncellenme Tarihi: 26.08.2016 15:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İstanbul Ticaret Borsası Başkanı Ali Kopuz, Cizre’de gerçekleştirilen bombalı saldırı ile ilgili bir açıklama yaptı.
Cizre’de gerçekleştirilen bombalı saldırı ile ilgili bir açıklama yapan İstanbul Ticaret Borsası Başkanı Ali Kopuz, Son zamanlarda giderek artan ve şiddetlenen terör saldırılarının Türkiye’nin gelişmesini yavaşlatmayı hedefleyen odakların işi olduğunu vurgulayarak, “Çözüm sürecine dönelim, masaya oturalım diyenlere sesleniyorum, çözüm sürecine dönelim dedikten sonra böylesi saldırıları kınamamanın anlamı nedir? Tüm bu saldırılar dönüşü imkânsızlaştıracak boyutlara ulaştı. Bugün öyle bir noktadayız ki, bu saldırıları en yüksek tonda kınamayan, lanetlemeyen, görmeyenler saldırıyı yapanlarla aynı safta demektir. Bu güzel ülkenin vatandaşı olup terör örgütlerinin yanında duranlar insanlık şerefinden yoksun kahpelerdir” şeklinde konuştu.
Terörün kör bir vahşi hayvan olduğuna inandığını belirten Kopuz,“Terör kördür çünkü hedef gözetmeden, silahlı, silahsız; genç, yaşlı; kadın, erkek herkesi yok eder. Vahşi bir hayvandır çünkü masumları katleder. Terör örgütü de Kürtlerin haklarını korumak amacıyla yola çıktığını söyleyip, Kürt kardeşlerimizi öldüren kör bir vahşi hayvan gibi davranıyor. Bugün Güneydoğu’da terör örgütünden en çok şikayetçi olanlar ve terör örgütünün en çok mağdur ettikleri Kürt kardeşlerimizdir” dedi.
Ali Kopuz, bu alçakça saldırılarla tüm Türkiye’nin geleceğine kastedildiğini belirterek, şunları söyledi: “Türkiye Cumhuriyeti, dünyada Kürtlerin en yoğun nüfusla bulundukları ve tüm demokratik haklara sahip oldukları tek ülkedir. Türkiye Cumhuriyeti, Kürtlerin tüm dünyada en mutlu yaşadıkları ülkedir. Türkiye’nin geleceğinde eşit yurttaşlık haklarıyla, hep birlikte ve tek bayrak altında güzel günler görebilecekleri yegane vatan toprağıdır. Allaha şükür ki Türkiye Kürtlerinin hemen tamamı bu gerçeklerin farkında ve terör örgütünün yaptıklarını onaylamıyorlar. 15 Temmuz süreci ile bu terör örgütünün uluslararası karanlık güçlerin oyuncağı olduğu açıkça ortaya çıkmıştır. Bugün bu karanlık terör örgütünün siyasi uzantıları da halk desteğini tamamen yitirmiş durumdadır. Halk desteği olmayan her hareket gibi terör örgütünü de yakın zamanda büyük bir hezimet beklediğine olan inancım tamdır. Kürt kardeşlerimiz kendilerinin ve ülkemizin geleceğini yok etmeyi hedefleyen alçaklara izin vermeyecektir.”
Menfur saldırıda şehit olanlara Allah’tan rahmet dileyen Ali Kopuz, şehitlerin yakınlarına başsağlığı, yaralılara da acil şifalar diledi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.