Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kooperatif ortaklarının yüzleri gülüyor

Tarım Kredi Kooperatifi, Trakya Bölgesi’nde çiftçilik ve hayvancılıkla uğraşan vatandaşlara verdiği uzun vade ve düşük faiz gibi imkanlarla yüzleri güldürüyor. Desteklerden memnun olan vatandaşlar, kooperatifi çiftçilik ve hayvancılıkla...

Haber Giriş Tarihi: 20.07.2016 11:59
Haber Güncellenme Tarihi: 20.07.2016 11:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kooperatif ortaklarının yüzleri gülüyor
Tarım Kredi Kooperatifi, Trakya Bölgesi’nde çiftçilik ve hayvancılıkla uğraşan vatandaşlara verdiği uzun vade ve düşük faiz gibi imkanlarla yüzleri güldürüyor. Desteklerden memnun olan vatandaşlar, kooperatifi çiftçilik ve hayvancılıkla uğraşan herkese öneriyor.
Tarım Kredi Kooperatifi, tüm Türkiye’de olduğu gibi Trakya Bölgesi’nde de ortaklarına verdiği destekle çiftçi ve hayvancıların elini rahatlatıyor. Özellikle bölgede büyükbaş hayvancılığın yoğun olarak yapıldığı yerlerde hastalıklara karşı dirençli olan, et açısından da besi hayvancılığına daha uygun olan simental cinsi sığırların, satışı öncesi ve sonrasında üreticiye sağladığı kolaylıkla bölgede hayvancılığın gelişmesine katkı sağlıyor.
Tekirdağ’ın Malkara ilçesine bağlı Kavakçeşme Mahallesi’nde büyükbaş hayvancılıkla uğraşan İbrahim Çelik, İHA muhabirine kooperatifle ilgili yaptığı açıklamada, “Trakya Bölgesi’nde hayvancılığa ilgi yoğun bir şekilde var. Hayvancılık, tarımla birlikte bölgenin temel geçim kaynaklarından bir tanesi. Bölgede hem besi, hem de süt üzerine hayvancılık yapıyoruz” dedi.
Uzun yıllardan beridir Tarım Kredi Kooperatifi ile çalıştığını belirten ve hayvanları da genellikle oradan aldıklarını aktaran Çelik, “Bize sağladıkları imkanlardan dolayı Tarım Kredi Kooperatifi’nden memnunuz. Uzun vade ve düşük faiz avantajlarımız var. Tarım Kredi Kooperatifi çalışanlarıyla da arkadaş gibiyiz, aramızda belli bir güven duygusu var. Tarım Kredi Kooperatifi’nden hayvan alımından sonra da gerekli destekleri görüyoruz. Yem olsun, hastalık olsun veya daha sonra hayvanları satmak istediğimizde de bize gereken destek sağlanıyor. Babalarımız, dedelerimiz de zamanında Tarım Kredi Kooperatifi ile çalıştı. Biz de kooperatif ortağı olmaktan memnunuz. Her türlü sorunumuzla ilgileniliyor. Herkese de kooperatif ile çalışmayı tavsiye ediyoruz. Tarım Kredi Kooperatifi, bize besleme ve hastalık konusunda da bilinçlendirici seminerler düzenliyor” diye konuştu.
Malkara’ya bağlı Çimendere Mahallesi’nde hayvancılıkla uğraşan Yener Sertkaya isimli vatandaş da bölgede hayvancılığa ilginin fazla olduğunu belirterek, köyde hemen hemen her hanenin hayvanı olduğunu söyledi. Sertkaya, “Bu aralar süt para etmiyor, o yüzden besi hayvancılığı daha revaçta. Hayvanları Tarım Kredi Kooperatif’inden alıyoruz, hayvanlarımızdan da memnunuz. Tarım Kredi Kooperatifi’nde birçok koşul, diğer kurumlara göre daha uygun. Simental hayvanları faiz açısından uygun verdiler. O yüzden Tarım Kredi Kooperatifi’ni tercih ediyoruz. Oradan aldığımız hayvanlardan verimlilik açısından da memnunuz. Hayvanlarımız kooperatif tarafından sigortalandı. Herhangi bir olumsuzluk durumunda da destek görüyoruz. Yani şu anlık her koşuldan memnunuz. Bütçesi olan herkese Tarım Kredi Kooperatifi’nden hayvan almayı tavsiye ediyoruz. Kooperatiften, hayvan alımı yaptıktan sonra da destek almaya devam ediyoruz. Hayvanları nasıl besleyeceğimiz hakkında ve hastalık durumlarında nasıl hareket edeceğimiz konusunda bilinçlendirici toplantılar yapılıyor” ifadelerini kullandı.
Yine Malkara ilçesine bağlı Çimendere Mahallesi’nde geçimini hayvancılıkla sürdüren Ali Soydan, bölgede hayvancılığın en temel geçim kaynağı olduğunu belirterek, “Burada yaşayan insanların hayvancılıktan başka seçeneği yok. O yüzden hayvancılığa mecburuz. Bölgede ağırlıklı olarak besi hayvancılığı yapılıyor. Hayvanlarımızı Tarım Kredi Kooperatifi’nden alıyoruz. Bizlere bu bölgede öncülük ettiler. Biz de ihtiyaçlarımız doğrultusunda hayvan aldık. Satış öncesi ve sonrasında gerekli destekleri görüyoruz. O yüzden de kooperatifi tüm çiftçi ve hayvancı dostlarıma tavsiye ediyorum. Verimlilik açısından da hayvanlardan memnunum. Tarım Kredi Kooperatifi, bizlere uzun vade ve uygun faiz imkanı sağladı. Hayvanlara bakacak yerim olsa, daha fazla hayvan alırdım. Kooperatif, bize hayvan satışı sonrasında da destek verdi. Besleme ve hastalık durumlarıyla ilgili çiftçi ve hayvancıları bilinçlendirmeye yönelik toplantılar düzenlediler. Bütün Tarım Kredi Kooperatifi çalışanlara teşekkürlerimi sunuyorum” açıklamalarında bulundu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.