Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Konya Ekonomi Ödülleri Sahiplerini Buldu

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, milli üretim dedikçe rahatsız olanların Türkiye’nin istikrarını bozmak istediğini ancak buna halkın desteğiyle izin vermeyeceklerini söyledi.Konya Ekonomi Ödülleri, Ulaştırma, Denizcilik...

Haber Giriş Tarihi: 03.03.2015 22:01
Haber Güncellenme Tarihi: 03.03.2015 22:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Konya Ekonomi Ödülleri Sahiplerini Buldu
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, milli üretim dedikçe rahatsız olanların Türkiye’nin istikrarını bozmak istediğini ancak buna halkın desteğiyle izin vermeyeceklerini söyledi.
Konya Ekonomi Ödülleri, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan’ın da katıldığı törenle sahiplerini buldu. Konya Sanayi Odası, Konya Ticaret Odası, Konya Ticaret Borsası, Konya Vergi Dairesi Başkanlığı ile SKG İl Müdürlüğü’nün ortaklaşa düzenlediği tören bir otelin balo salonunda “Birlikte Konya’yız” sloganıyla gerçekleştirildi.
Törende konuşan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, AK Parti iktidarında ülkenin büyümede hız kazandığını, Konyalı sanayicilerin dünyanın 4 bir yanına ihracat yapar duruma geldiğini söyledi. Milletin desteği sürdükçe Türkiye’nin de güçleneceği kaydeden Bakan Elvan, bu durumdan rahatsız olanların istikrarı bozmaya çalıştığını belirtti. Bakan Elvan, “Biz milli uydu dedikçe, milli savaş uçağı dedikçe, milli yüksek hızlı tren dedikçe birileri içeride ve dışarıda rahatsız oluyorlar. Ülkemizin istikrarını bozmak istiyorlar. Yıllarca bu ülkede kronik haline gelmiş ne kadar sorun varsa bu sorunların üstesinden geldik. Bu sorunların çözümüne ilave olarak inanılmaz bir altyapı yatırımı gerçekleştirdik. Sadece Konya iline yapmış olduğumuz 12 yıllık süreçteki yatırım tutarımız 23 milyar lirayı geçti. Ulaştırma Bakanlığına bağlı Karayolları Genel Müdürlüğü olarak bizim yaptığımız yatırım oranı 3,5 milyar lirayı geçti. Bölünmüş yol oranımız 5 kat arttı. Bu gelişmeler kolay olmadı. İşte bunlardan rahatsız olanlar, istikrarımız bozmak isteyenler var. Ama sizin güçlü desteğiniz sürdükçe hiç kimse ne hükümetimize ne ülkemize ne milletimize hiçbir şey yapamayacak. Biz büyümeye ve güçlenmeye devam edeceğiz” dedi.
“MHP ÜLKEYİ BATIRDI”
Bakan Elvan, konuşmasında Milliyetçi Hareket Partisi’ni (MHP) eleştirerek, ülkeyi batırmakla suçladı. Elvan, “2002 öncesini hatırlayın. Aylarca toplanamayan Bakanlar Kurulu. Birbiriyle Bakanlar Kurulunda kavga eden 3 parti koalisyonu. Bir taraftan milliyetçi söylemleri sürekli ortaya koyan ve bu söylemler doğrultusunda şuanda çözüm sürecinde bize muhalefet yapmaya çalışan MHP, o 3 yıllık dönemde ülkeyi batırdı. Milliyetçilik aş, iş üretmekle olur lafla olmaz. Sorarım size 1999-2002 döneminde MHP Konya’ya, ülkeye ne yaptı. Onlar Türkiye’ye şunu yaptılar; enflasyonu patlattılar. Faizleri yüzde 7 bin-8 binlere çıkardılar. İşsizliği patlattılar ve Türkiye’de istikrar diye bir şey kalmadı. Bankaları batırdılar, bankaların hortumlanmasına izin verdiler. Bugün onların hiçbir şekilde konuşmaya hakkı yok. Milliyetçilik AK Parti’nin yaptığı gibidir. Gerçek milliyetçilik arıyorsanız AK Parti’ye geleceksiniz. Bu ülkenin kalkınmasına, gelişmesine katkı sağlıyorsanız o zaman siz gerçek anlamda milliyetçisiniz demektir” diye konuştu.
ÇÖZÜM SÜRECİ
Bakan Lütfi Elvan, çözüm süreciyle Türkiye’nin bu alanda çok önemi bir sürece girdiğini, bölge insanıyla kucaklaşmak istediklerini bildirdi. Bakan Elvan sözlerine şöyle devam etti:
“Kronik sorunları teker teker çözdük ve terör problemini de çözüm süreciyle çözeceğiz, önemli bir noktaya geldik. Biz insanların birbirleriyle kardeşçe yaşamasını, birbiriyle kucaklaşmasını, dayanışma içinde yaşamasını istiyoruz. Bizim arzumuz, temennimiz bu. O gençlerin ülkenin kalkınmasında çalışmasını istiyoruz. Araçları yakmasını, molotof atmasını istemiyoruz. Bakınız Güneydoğu Anadolu Bölgesine bizim Ulaştırma Bakanlığı olarak yaptığımız yatırımlara baktığınızda o bölgeyi bölünmüş yollarla donattık. Güneydoğu Anadolu Projesi kapsamında inanılmaz altyapı ve sulama yatırımları yaptık. Bölgenin kalkınması için tüm imkanları seferber ettik. Önemli bir potansiyele sahip. Biz o bölge halkıyla kucaklaşmak istiyoruz. O bölge insanıyla kaynaşmak istiyoruz. O bölgenin de Türkiye’de gelişmiş bölgeler arasında olmasını istiyoruz. Bundan niye rahatsız oluyorsunuz. Biz bu günlere kolay gelmedik. 12-13 yıldan beri vesayetçilerle, dış odaklar ve onların iç mihraklarıyla mücadele ettik. Ve her seferinde de sizlerin güçlü desteğiyle başarılı olduk ve bundan sonrada başarılı olacağız inşallah.”
“ANAYASA BİZE DAR GELİYOR”
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, 7 Haziran Genel Seçimlerinde Anayasa’yı değiştirecek oranda destek verilmesini istedi. Elvan, “7 Haziran seçimleri çok önemli bir seçim. Bu ülkenin istikrarı için 7 Haziran kritik bir seçim. Bu ülkeyi seven her bir kardeşimizin son derece dikkatli ve temkinlik, ülkenin hayrına olacak mücadeleyi yapması lazım. Bir tarafta ülkeyi karıştırmak isteyen HDP, bir yandan 40 yıllık kafa yapısına sahip vesayetçi zihniyete sahip CHP. Bunlarla Türkiye ileri gidemez. Eğer biz Türkiye’yi dünyada söz sahibi yapmak istiyorsak Anayasa değişikliği yapabilecek bir çoğunlukla bize destek vererek bu yönde çalışmanız gerekiyor. Halen 12 Eylül darbesinin Anayasası ile devam ediyoruz. Artık o Anayasa bize dar geliyor. Hükümet koşuyor, muhalefet kaplumbağa hızıyla yürüyor ve o dar kapsamlı anayasayla bu ülkeyi ileriye doğru götürmeye çalışıyoruz, zorlanıyoruz. Önümüzü açacaksınız. Bize güçlü desteği vereceksiniz ki, anayasa değişikliğini yapacağız ve ülkenin önünü açacağız. Bize desteği verin Türkiye’yi dünyada söz sahibi bir ülke haline getirmeye söz veriyoruz” şeklinde konuştu.
Bakan Elvan, Konya ve hinterlandının Türkiye’nin 2. Marmara Bölgesi olacağını sözlerine ekledi.
KONYA ADINA İŞ ADAMLARINA TEŞEKKÜR
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek konuşmasında, ödül alan işadamlarına Konya adına teşekkür etti. Başkan Akyürek, “Hem işlerini büyüttüler hem de Konyamızın refah seviyesine, gelişime, işsizliğin azalmasına katkı yaptılar hem de ülkemizin gelişime katkı yaptılar. Ben de şehrimiz adına Konya bölgemiz adına teşekkür ediyorum. Konya son 10 yılda önemli bir gelişim yaşadı. Üretimden ihracata, nüfustan istihdama çok önemli aşamalar kat etti. Sayın Başbakanımız ve Ulaştırma Bakanımızın göreve başlamasıyla Konyamızın 100 yılını etkileyecek ulaşım, yol projeleri ve diğer ihtiyacımız olan projelerde önemli adımlar atıldı ve atılmaya devam edeceğini biliyoruz” dedi.
KONYA GÜÇLENEREK BÜYÜYOR
Töreni düzenleyen kuruluşlar adına konuşan Konya Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Memiş Kütükcü, Konyalı işadamlarının geçen yıl 189 ülkeye 1.5 milyar dolar ihracat gerçekleştirdiğini söyledi. Konya’nın Türkiye’de dış ticaret fazlası veren ender şehirlerden birisi olduğunu kaydeden Kütükcü, “Küresel krizin tüm dünya piyasalarını etkilemeye başladığı 2008 yılı sonundan bu yana, son 6 yılda, Konya’da tam 5 bin 518 şirket kuruldu. 5 bin 990 gerçek kişi de ticari işletme kurdu. Son 15 yılda ihracatçı firma sayımız 4.3 kat, ihracatımız 17 kat arttı. Türkiye’nin 1000 Büyük Sanayi Kuruluşu arasında 25 firma ile temsil ediliyoruz. Ve bu firmalarımız 2013 yılında 6 milyar TL’nin üzerinde ciro yaptı. Borsa İstanbul’da işlem gören 6 firmasıyla adına şehir endeksi yayınlanan 12 ilden birisiyiz. Konya Organize Sanayi Bölgesi, bu şehrin öz evlatlarının yaptığı yatırımlarla Türkiye’nin ikinci büyük organize sanayi bölgesi haline geldi. Büyümeye de devam ediyor. Konya Organize Sanayi Bölgesi’nde şu anda 105 yeni fabrika hızla yükseliyor. İnşallah 2 yıl içinde tamamlanacak yatırımlarla bölgedeki firma sayısı 600’e ulaşacak. Yine bu şehrin kendi öz evlatlarının yatırımlarıyla yükselen sanayi alt yapımız, artık ulusal ve uluslararası yatırımcıların da dikkatini çekmeye başladı. Son 3 yılda 300 milyon Euro’nun üzerinde uluslararası yatırım aldık. Unilever’in tedarikçilerinin yatırımlarıyla birlikte bu rakam 600 milyon Euro’ya ulaşacak inşallah” dedi.
“HEDEFİMİZ TÜRKİYE’NİN EN REKABETÇİ ŞEHİRLERİNDEN OLMAK”
Memiş Kütükcü, hedeflerini anlatarak, Konya’nın lojistik kanallarının geliştirilmesini istediklerini vurguladı. Kütükcü sözlerine şöyle devam etti:
“Biz, bu coğrafyadan daha fazla üretmek, ihracat yapmak, istihdam sağlamak için bir yola çıktık. Hedefimiz, Konya’yı Türkiye’nin en rekabetçi şehirlerinden biri yapmak. Evet. Bizim hedefimiz de, tarafımız da, siyasetimiz de bu. Ancak bunu başarabilmek için, şehrimizin kalkınmasında manivela etkisi gösterecek iki kritik konudaki desteğinize ihtiyacımız devam ediyor. Bunlardan birisi nitelikli insan kaynağı. İş dünyası olarak 28 Şubat sürecinden sonra sekteye uğratılan, adeta kaderine terk edilen mesleki eğitimin; ülkenin, sanayinin, üretimin ihtiyaçlarına göre yeniden organize edilmesine, kalitesinin artırılmasına ihtiyaç var. Hükümetimizin bu konudaki sorunları tespit ettiğini, 2014-2018 dönemini kapsayan Mesleki-Teknik Eğitim Strateji Belgesi ve Eylem Planı hazırladığını biliyoruz. Ve bu planın bir an önce hayata geçtiğini görmek istiyoruz. Konya’yı yüksek hızlı trenlerle buluşturdunuz. Şehrimizi Ankara’yla, Eskişehir’le, İstanbul’la kucaklaştırdınız. Ağustos 2011’de hizmete açılan Konya-Ankara Yüksek Hızlı Treni, yüzde 87 doluluk oranıyla çalışıyor. Günlük ortalama 5 bin 100 yolcu seyahat ediyor. Mart 2013’te hizmete başlayan Konya-Eskişehir hattında günlük 790 yolcu seyahat ediyor. Yine yaklaşık iki buçuk ay önce açılan ve bugün yüzde 78 doluluk oranına ulaşan Konya-İstanbul Yüksek Hızlı Tren hattında bugüne kadar 85 bin kişi seyahat etti Sayın Bakanım. Hızlı tren hatlarının yanı sıra, etrafımızı duble yollarla donattınız. Cumhuriyet tarihinin en önemli projelerinden birisi olan KOP için en kritik adımları attınız. Tüm bunlar için sizlere teşekkür ederiz. Bu şehre bir tek çivi çakan herkesten Allah razı olsun. Lojistik Köy Projesi, Konya-Karaman-Mersin Hızlandırılmış Demiryolu Hattı, Antalya-Konya-Aksaray-Nevşehir-Kayseri Hızlı Treni, Yeni Çevre Yolu gibi projelerimizin hızlandırılması ve biran evvel tamamlanması ile ilgili sizden yeni müjdeler bekliyoruz. Artık; sis, bu şehrin engeli olmasın, uçaklarımız vaktinde insin, vaktinde kalksın istiyoruz. Konyalı sanayicilerimiz, hava kargoculuğunda artık İstanbul’a bağımlılıktan kurtulsun, ürününü Konya’dan dünyanın her yerine ulaştırabilsin istiyoruz. İşte biz, sizlerin de desteğiyle şehrimizin o muhteşem mazisini, muhteşem geleceğe bağlamak için; Anadolu’dan dünyaya koşmak istiyoruz. Koşacak enerjimiz var, cesaretimiz var, gücümüz var.”
“BİZ KONYA OLARAK BİRLİKTE GÜÇLÜ BİR AİLEYİZ”
Konya Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Memiş Kütükcü, birlik ve beraberliğin önemine vurgu yaptığı konuşmasının son bölümünde, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun her zaman yanında oldukları mesajını verdi. Kütükcü, “Ülkemizi karartan her türlü sorunun karşısında evvel Allah Sayın Başbakanımızın liderliğinde tek yumruk olur, önümüzü açacak her proje için de yüreğimizi yine hep birlikte ortaya koyarız. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Anadolu’nun kuytuluklarında, Konya’da, bu coğrafyayı bir bedeni bin yüreğiyle seven nice yiğitler var, bunu artık herkes görsün. Sayın Başbakanımız bu yiğitlerin sesini dünyaya duyurmak için diyar diyar koşarken, bizler de Konya iş dünyası olarak; Yeni Türkiye için, Yeni Konya için var gücümüzle çalışmaya, üretmeye devam edeceğiz. Bütün kalbimle inanıyorum ki; bu salonu dolduran, işini büyük bir heyecanla yapan bu şehrin insanları ürettikçe, Türkiye, bugünden daha zengin olacak, daha gelişmiş olacak” dedi.
Konuşmaların ardından 10 dalda 78 ödül verildi. İşadamları ve sanayicilere ödüllerini Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan ile diğer protokol üyeleri birlikte vererek hatıra fotoğrafı çektirdi. Töreni düzenleyen kurumlar Bakan Elvan’a da günün anısına tablo hediye etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.