Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kombi Almanın Ve Kullanmanın Püf Noktaları

Üçay Grup Genel Koordinatörü Turan Şakaci, Kombi Kullanmanın Ve Almanın Püf Noktalarını Aktardı.

Haber Giriş Tarihi: 21.04.2016 12:05
Haber Güncellenme Tarihi: 21.04.2016 12:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kombi Almanın Ve Kullanmanın Püf Noktaları
Üçay Grup Genel Koordinatörü Turan Şakacı, kombi kullanmanın ve almanın püf noktalarını aktardı.
Üçay Grup Genel Koordinatörü Turan Şakacı, kombi kullanmanın ve almanın püf noktalarını açıkladı. Şakacı, doğalgazın ekonomik ve konforlu olması sebebiyle lüks kullanım ürünü olmaktan çıkartarak zorunlu ihtiyaç haline geldiğini belirterek “EPDK’nın verilerine göre ;2014 yılı sonu itibariyle doğal gaz hizmeti götürülen 71 ilde toplam abone sayısı 10 milyon 765 bin 377’ye, serbest tüketici sayısı ise 440 bin 241’e ulaşmıştır, bu sayının 2015 yılında 1 milyon arttığı tahmin ediliyor. Öncelikle ısıtılacak yapının bulunduğu bölgede doğalgaz alt yapısının bulunması gerekiyor. Doğalgaz yapısı mevcut ise; yapının ısı ihtiyacı belirlendikten sonra en uygun cihaz - ekipman - malzeme seçimiyle işlemler tamamlanıyor” dedi.
“YOĞUŞMALI KOMBİLER DAHA EKONOMİK”
Doğalgazın dışında kullanılan diğer yakıtların hem çevreye verdiği zarar hem de kullanımının konforsuz olması son yıllardaki talebin artmasına sebep olduğuna dikkat çeken Şakacı, “Özellikle gelişen yoğuşmalı sistemler ile beraber tüketimler giderek azalmakta ve ısıtma için ortaya çıkan faturalarda ciddi düşüşler olmaktadır. 2015 yılının doğalgaz sektörü için beklentilerin gerisinde kaldığını söylemek mümkün. Geçirmiş olduğumuz seçimler, yaşanan ekonomik belirsizlikler diğer sektörlerde de olduğu gibi doğalgaz sektörünü de etkiledi. Yatırımlardan vazgeçilmesi ve mevcut yatırımların durdurulması / yavaşlatılması sonucu maalesef sektörel bir daralma yaşandı fakat biz Üçay Grup olarak 2015 yılında da büyüme ivmemizi devam ettirdik“ şeklinde konuştu.
2016 yılında da firma olarak devamlı büyüyen ve gelişen mühendislik anlayışlarını ilerletmeye gayret edeceklerini ifade eden Şakacı; “Doğalgaz’ın “ Mühendislik “ bilimin bir parçası olduğunu unutmadan, mühendisliğin diğer kollarını da kullanarak sektöre hizmet vermeye devam edeceğiz. Özellikle Yenilenebilir Enerjiler alanında çalışmalarımızı daha da arttırmak niyetindeyiz. Doğalgaz’ın bulunmadığı yerlerde ısıtma - sıcak su - soğutma ihtiyacını karşılayan Isı Pompası Sistemleri’nin yanı sıra güneşten elektrik üretimi ile ilgili ’Fotovoltaik Sistemler’ üzerinde de ciddi çalışmalar yaparak, pazarda oluşmaya başlayan taleplere de cevap vermeyi arzu ediyoruz” ifadelerini kullandı.
“KOMBİ SEÇİMİNDE DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN UNSURLAR NELERDİR?”
Kombi bakımının ısıtma sezonu öncesi, senede 1 defa yetkili servis tarafından yapılması gerektiğini söyleyen Şakacı, “Evinizin büyüklüğü, dış ortama bakan tarafları ve cam yüzey alanları iyi bir şekilde irdelenerek cihaz ve ekipman seçimi yapılmalıdır. İhtiyaçtan büyük ya da küçük koyulan ekipmanlar tüketimi arttırarak memnuniyetsizliğe yol açacaktır. Bir evin doğalgaz bağlatma maliyeti ısıtma sisteminin yani kombi,radyatör ve kalorifer tesisatının olup olmamasına göre değişmektedir. Olmadığını düşünürsek bu sistem kurulumu evin büyüklüğü,seçilecek kombi çeşidi gibi bir çok değişkene bağlıdır fakat ortalama olarak 5 bin lira civarındadır” dedi.
“İKLİMLENDİRME SEKTÖRÜ GELİŞTİ”
Markalı konut projeleri arttıkça, iklimlendirme sektörünün de geliştiğini söyleyen Turan Şakacı “Yapılacak her yeni proje, şartlandırılacak yeni alanlar demek. Yeni iş alanları yeni tasarımlar demek. Özellikle son 10 yılı gözlemlediğimizde Türkiye’nin büyüme politikasının İnşaat sektörü üzerinde olduğunu söyleyebiliriz. Bu da bizim gibi iklimlendirme sistemleri ile ilgilenen firmalar için büyük bir fırsat” şeklinde konuştu.
Uygun çözümleri mühendislik desteğiyle müşterilerine sunma hedefinde olduklarını söyleyen firmanın Genel Koordinatörü Turan Şakacı, son olarak şunları kaydetti: “Gelişen ve yenilenen teknolojilere hızlı bir şekilde entegre olmak ve mevcut sistemleri daha detaylı irdelemek için firma bünyesinde kurduğumuz ’ Verimli Enerji Çözümleri (V.E.Ç.)’ departmanı ile firma içinde eğitimler düzenlemekteyiz. Böylelikle tüm personelimizi sektördeki mevcut ve gelişen sistemler üzerinde düzenli olarak bilgilendirerek gelişimlerini sağlamayı hedefliyoruz. Türkiye’nin 19 şehrinde Mühendislik ve Taahhüt hizmeti vermekteyiz. Oldukça ciddi bir satış ve pazarlama gücümüz var“.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.