Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kocabaş: Kütlü pamukta yüzde 100 stopaj artışı kabul edilemez

Söke Ziraat Odası Yönetim Başkanı Mustafa Kemal Kocabaş, kütlü pamukta stopaj vergisinin yüzde 100 arttırılarak yüzde 2’den 4’e çıkarılmasının kabul edilemez olduğunu söyledi. Ayrıca pamuk prim ödemelerinin geciktiğini de belirtti....

Haber Giriş Tarihi: 28.04.2015 15:57
Haber Güncellenme Tarihi: 28.04.2015 15:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kocabaş: Kütlü pamukta yüzde 100 stopaj artışı kabul edilemez
Söke Ziraat Odası Yönetim Başkanı Mustafa Kemal Kocabaş, kütlü pamukta stopaj vergisinin yüzde 100 arttırılarak yüzde 2’den 4’e çıkarılmasının kabul edilemez olduğunu söyledi. Ayrıca pamuk prim ödemelerinin geciktiğini de belirtti. Ödemeyi nisan ayında beklediklerini, gecikmenin sistemden kaynaklandığını ifade ederek, geçen yılki fazla kesintinin de iadesini istedi.

Oda Başkanı Kocabaş, yaptığı açıklamada, “Pamuk primleri ödemesini nisan ayında bekliyorduk. Bakanlık, gecikmenin sistemden kaynaklandığını açıklamıştı. Bugün itibariyle sistemdeki sorunun giderildiğini öğrendik. Kesin icmallerin Mayıs 15 gibi yapılması gerekiyor. Bu durumda pamuk primi ödemeleri mayıs sonuna kadar uzayacak. Daha önce de söyledik, geçen yıl aldığımız pamuk primlerinden haksız olarak yüzde 2 fazladan stopaj kesintisi yapıldı. Maliye Bakanlığı, daha önce yüzde 2 olarak ödediğimiz stopaj kesintisini, kütlü pamuk ticaret borsalarında işlem görmediği gerekçesiyle yüzde 4’e çıkardı. Bunu kabul etmemiz mümkün değildir. Üretici kütlü pamuk satışı yaparken çırçır işletmelerinde yüzde 2’lik stopaj kesintisi yapılıyor ve borsadan geçiyor. Maliye Bakanlığı'nın, bu yanlışlıktan bir an önce dönerek mayıs ayından alacağımız 2014 primlerinden eskiden olduğu gibi yüzde 2’lik stopaj kesintisi yapmasını beklemekteyiz.” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.