Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Koca: “Kabinenin Adı, Tecrübe Ve Dinamizm”

Askon Genel Başkanı Mustafa Koca, Yeni Bakanlar Kurulu Açıklamasında, “bu Kabine, Tecrübe Ve Dinamizm İfade Eden Bir Kabine İmaji Veriyor” Dedi.

Haber Giriş Tarihi: 24.11.2015 16:42
Haber Güncellenme Tarihi: 24.11.2015 16:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Koca: “Kabinenin Adı, Tecrübe Ve Dinamizm”
ASKON Genel Başkanı Mustafa Koca, yeni bakanlar kurulu açıklamasında, “Bu kabine, tecrübe ve dinamizm ifade eden bir kabine imajı veriyor” dedi.
Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Genel Başkanı Mustafa Koca yeni bakanlar kurulunun açıklanmasıyla ilgili olarak yaptığı değerlendirmede, “Bu kabine, tecrübe ve dinamizm ifade eden bir kabine imajı veriyor” dedi. Koca, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
“Yeni hükümetimiz hayırlı olsun. Büyük ümitlerin ve beklentilerin odaklandığı bir yürütme merkezi olan kabine bu görevi hakkıyla yerine getirmesi mümkün olan bir ekipten oluştuğu rahatça söylenebilir.
Biz özellikle ekonomi ile ilgili alanlara odaklanarak değerlendirme yapmaya çalışıyoruz. Hiç şüphesiz mevcut iktidarın başarı olarak sayılan bir performansı var. Doğal süreçler içerisinde adeta ülke envanterini ve girdaplarını çok iyi bir şekilde öğrenmiş bir tecrübe var karşımızda.
Şimdi yeni hükümetten beklediğimiz artık büyük bir yenilenmenin kararını vermeleri ve derhal hızlı bir şekilde harekete geçmeleridir. Ekonomide sıçrama yapmak zorundayız. Çok somut olarak söylersek, KBMG hesaplarıyla 10 bin doların altına düşmüş bir sonuç kabul edilebilir bir sonuç değildir. Dolayısıyla kabine derhal harekete geçmeli ve bize sınıf atlatacak ve bizi 2023 hedeflerine yaklaştıracak dinamizmi ortaya koymaya başlamalıdır.
Bunun için hem temel büyüme politikalarında değişikliğe, hem de ciddi anlamda yapısal reform çalışmalarına ihtiyaç var. Eski bir gelenektir ama önemlidir. İlk 100 günde ortaya konacak performans dört yılda neler yapılacağının önemli bir işareti olacaktır. Bunu bekliyoruz.
Biz ASKON olarak hükümetten beklentilerimizi ayrı bir metin olarak ortaya koyduk ve ilgili makamlara ilettik. Dileriz dikkate alınır ve verime dönüşecek bir performansa katkı olur. En önemli yapısal dönüşüm ihtiyacı ekonomidedir. Bilimi, Ar-Ge’ yi, inovasyonu teknolojiye ve endüstriye aktarmayı bir özel politika olarak devreye almalı ve ne pahasına olursa olsun yüksek katma değerli üretimi başarmalıyız. Üretimde çok ciddi anlamda yeni bir karakter kazanmaya ihtiyaç var. Konvansiyonel metotlarla asla 2023 hedeflerini yakalayamayız. Reform, icat ve atılım yapmak zorundayız. Umarım bu kabine bunları başarabilir. Bekliyoruz ve ümitliyiz”.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.