Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Koç ve Sabancı ailelerinden hisse satışı

Koç Holding ve Sabancı Holding, aile hisselerinin bir kısmını satışa çıkardığını duyurdu.

Haber Giriş Tarihi: 25.05.2017 10:39
Haber Güncellenme Tarihi: 25.05.2017 10:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/

Koç Holding ve Sabancı Holding, aile hisselerinin bir kısmını satışa çıkardığını duyurdu.

Koç Holding ve Sabancı Holding’ten yapılan duyuruya göre aile hisselerinin bir kısmı satışa çıkarıldı. Koç Ailesi, Koç Holding’te 107 milyon hisse satışı için işlem başlattı. Koç Holding Onursal Başkanı Rahmi Koç imzalı Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan açıklamada "Bazı Koç Ailesi üyeleri ile birlikte sahibi olduğumuz toplam 391.019.030- TL nominal değerli (yüzde 15,42) Koç Holding A.Ş. paylarının, 107.000.000- TL nominal değerli kısmının (yüzde 4,22) hızlandırılmış talep toplama yöntemi ile yurtdışında yerleşik kurumsal yatırımcılara tahsisli olarak satışı için Citigroup Global Markets Limited ile bir sözleşme imzalanmıştır.

Satışın gerçekleşmesi halinde Koç Holding A.Ş.’nde doğrudan sermaye payımızın yüzde 11,67 Koç Ailesi ve Koç Ailesi üyeleri tarafından sahip olunan şirketlerin payının yüzde 64,76 olması Koç Holding A.Ş.’nin halka açıklık oranının ise yüzde 26,46’ya yükselmesi beklenmektedir.

Satış fiyatı, hızlandırılmış talep toplama sürecinden sonra kamuya duyurulacak olup, satış işlemi borsa dışında gerçekleştirilecektir" denildi.

Sabancı Ailesi 100 milyon dolarlık hisse sattı

Sabancı Ailesi ise yaklaşık 100 milyon dolar değerinde Sabancı Holding hisse satışında bulundu.

"Yabancı girişleri Koç ve Sabancı Holding’teki satışları dengeler"

Konuyla ilgili olarak Borsa İstanbul (BIST) Yönetim Kurulu Başkanı Himmet Karadağ, yabancı girişlerinin Koç ve Sabancı Holding’teki satışları dengeleyeceğini dile getirdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.