Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

KOBİ’lere ’Nefes Kredisi’ geliyor

Aksaray Ticaret Borsası Başkanı Hamit Özkök, üyelerinin ve KOBİ’lerin içinde bulunduğu finansman sorunlarının giderilmesine katkı sağlamak amacıyla TOBB destekli, ‘Nefes Kredisi’ projesine destek vereceklerini söyledi.Verilecek kredi...

Haber Giriş Tarihi: 12.11.2016 16:11
Haber Güncellenme Tarihi: 12.11.2016 16:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Aksaray Ticaret Borsası Başkanı Hamit Özkök, üyelerinin ve KOBİ’lerin içinde bulunduğu finansman sorunlarının giderilmesine katkı sağlamak amacıyla TOBB destekli, ‘Nefes Kredisi’ projesine destek vereceklerini söyledi.
Verilecek kredi hakkında bilgiler aktaran Aksaray Ticaret Borsası Başkanı Hamit Özkök, KOBİ’lere kullandırılacak düşük faizli kredi için TOBB tarafından başlatılan çalışmada sona gelindiğine dikkat çekerek, “Belirlenecek bankalara kaynak aktarımında bulunulacak. Odalar ve borsalar tarafından aktarılan kaynağın 10 katını da anlaşmalı bankalar ek kaynak olarak aktaracak ve kullandırılacak kredinin limiti belirlenmiş olacak” dedi.
"Kredi Garanti Fonu da projenin içinde"
Özkök, “Kamuyu ve özeli temsil eden birkaç banka ile anlaşma geçtiğimiz hafta sağlandı. Anlaşmalı bankaların desteğiyle kredi hacmi yine ilk aşamada 5 milyar liraya çıkacak. Krediler, Kredi Garanti Fonu’nun vereceği garanti ile kullandırılacağı için bankaların risk primleri de sıfırlanmış olacak” ifadelerine yer verdi.
“2010 yılında da reel sektörün desteklenmesi, uygun faiz ve limitlerle kredi kullanılmasının yaygınlaştırılması ve riskin tabana yayılması amacıyla TOBB ve Halkbank arasında yapılan protokol ile KOBİ’lere yaklaşık olarak 3 milyar TL tutarında kredi olanağı sağlanmıştı” diyen Özkök, “TOBB, KOBİ’lere kredi olarak kullandırılmak üzere Halkbank’a 100 milyon TL tutarında mevduat kaynağı aktarmış ve aktarılan kaynak 8 ay boyunca KOBİ’lere kredi olarak kullandırılmıştı. Halkbankası TOBB’un sağladığı 100 milyon TL mevduat kaynağına ek olarak 1 milyar TL orta vadeli nakit işletme ve 500 milyon TL gayri nakdi kredi ile ayrıca 1 milyar TL tutarında banka kaynaklı ihracat kredisi için fon ayırmıştı. TOBB kaynağının vadesi 12 ayda, aylık eşit taksitlerle geri ödenmiş, her bir firmaya asgari 10 bin TL, azami 40 bin TL kredi kullandırılmış, banka kendi kaynaklarından mevzuatında belirtilen limitler çerçevesinde kredi kullandırmakta serbest olmuştu. TOBB kaynağından kullandırılan kredinin aylık faiz oranı binde 8, yıllık yüzde 9.6 olmuştu. TOBB, bankanın kredilendirme ve teminatlandırma süreçleri içinde yer almamış, herhangi bir firma için referans olmamıştı” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.