Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

KOBİDER Başkanı Özgenç: “Yüksek faizden beslenmek köle zihniyetidir”

KOBİDER Genel Başkanı Nurettin Özgenç, "Türkiye ekonomisinin en önemli etkenlerinden biri olan faizin yüksek oluşudur. Yüksek faizden beslenmek köle zihniyetidir” dedi.Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler Derneği (KOBİDER) Genel Başkanı...

Haber Giriş Tarihi: 25.05.2017 12:07
Haber Güncellenme Tarihi: 25.05.2017 12:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
KOBİDER Başkanı Özgenç: “Yüksek faizden beslenmek köle zihniyetidir”

KOBİDER Genel Başkanı Nurettin Özgenç, "Türkiye ekonomisinin en önemli etkenlerinden biri olan faizin yüksek oluşudur. Yüksek faizden beslenmek köle zihniyetidir” dedi.

Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler Derneği (KOBİDER) Genel Başkanı Nurettin Özgenç yaptığı açıklamada Türkiye ekonomisinin en önemli etkenlerinden biri olan faizin yüksek oluşudur. Yüksek faizden beslenmek köle zihniyetidir” dedi.

"Cumhurbaşkanı Erdoğan’a KOBİDER olarak çok teşekkür ediyoruz"

"Türkiye ekonomisinin en önemli etkenlerinden birisinin faizin yüksek oluşudur" diyen Özgenç, "Gelişmiş dünya ülkelerinde faiz düşükken Türkiye’de yüksek olmasının nedeni nedir? Örneğin ABD, İngiltere, Euro Bölgesi ve Japonya gibi kalkınmış ülkeler faizi düşürürken Türkiye’de niçin hala yüksek faiz uygulamak zorunda bulunuluyor? Faiz lobisi yıllarca milletin alın terini sömürdü. Bu bağlamda ülkemizde yüksek faizin bir sömürü aracı olarak kullanıldığı net bir şekilde belli olmaktadır. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın TOBB’un 73’üncü Olağan Genel Kurulunda, yüksek faiz ve bankacıların üreticiye karşı tutumunu eleştirmesine katılıyoruz. Çünkü Bankaların tutumunun adil olmadığını ifade eden Erdoğan “Yüksek faizi ben bir sömürü aracı olarak görüyorum. Burada kar amaçlı bir faiz mantığı yok, sömürü aracı olarak bir faiz mantığı var”‘Ben bu kredi faizini uygun şartlarda veriyim de ülkem de kazansın, ben de kazanayım’anlayışı yok. Bakıyorsunuz karınca yazısıyla sözleşmeler var ya, o krediye mahkum olan girişimci geliyor altına imza atıyor, içinde ne var ne yok bundan haberi yok. Geri çağırma olduğu zaman eli mahkum, elinde ne var ne yok vermek durumunda kalıyor. Bu anlayış adil bir anlayış değil. Bunun da çözülmesi şart, Allah’ın izni ile bunu da çözeceğiz.” demesinde son derece haklıdır. Kredi faizlerinin yüksekliği noktasında her yerde yüksek faizden şikâyet olduğunu belirten, bunu her daim dillendiren, bir nevi iş dünyasına tercüman olan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a biz KOBİDER olarak çok teşekkür ediyoruz" diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.