Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Klepaç: Rusya’da şu an sıkı para politikalarına gerek yok

Rusya Ekonomi Bakan Yardımcısı Andrey Klepaç sıkı para politikası uygulamak için şu an herhangi bir gerekçe olmadığını söyledi.Moskova’da düzenlenen basın toplantısında konuşan Klepaç, “Bunu şu an gerekli olduğunu düşünmüyorum....

Haber Giriş Tarihi: 18.02.2014 18:45
Haber Güncellenme Tarihi: 18.02.2014 18:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Klepaç: Rusya’da şu an sıkı para politikalarına gerek yok
Rusya Ekonomi Bakan Yardımcısı Andrey Klepaç sıkı para politikası uygulamak için şu an herhangi bir gerekçe olmadığını söyledi.

Moskova’da düzenlenen basın toplantısında konuşan Klepaç, “Bunu şu an gerekli olduğunu düşünmüyorum. Burada enflasyon ön koşul olmadan. Rublenin zayıflamasına rağmen, Merkez Bankası ile birlikte mali politikalar oluşuyor.” dedi.

Klepaç, Şubat ayında enflasyonun yüzde 0,6 olacağı öngörüsünde bulunan Klepaç, “Zayıf rublenin Şubat ayı enflasyon rakamında etkili olacağını düşünmüyorum.” değerlendirmesinde bulundu.

Rusya Bakan Yardımcısına göre zayıf ruble yıllık bazda enflasyona yüzde 0,4-0,5 oranında artı etkisi olacağını ifade etti.

Rusya’da enflasyon Şubat 2013’de yüzde 0,6 olmuştu. Yıllık bazda enflasyonun ise 2014’de yüzde 6,1 civarında olması bekleniyor.

Akşam saatlerinde 9 kapek daha artan dolar 35,31 rubleye çıkarken, 34 kapek yükselen Euro da 48,60 ruble oldu. Döviz sepeti ise 20 kapek artışla 41,2 rubleye yükseldi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.