Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

KİTSO Mücbir Sebep Halinin uzatılmasını istedi

Kilis Ticaret ve Sanayi Odası (KİTSO) Başkanı Mehmet Erdal Öndeş, Kilis’te uygulanan Mücbir Sebep Halinin uzatılması taleplerinde bulunduklarını söyledi.KİTSO Başkanı Mehmet Erdal Öndeş, Suriye’de yaşanan iç savaştan dolayı Kilis’in...

Haber Giriş Tarihi: 11.12.2017 16:28
Haber Güncellenme Tarihi: 11.12.2017 16:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
KİTSO Mücbir Sebep Halinin uzatılmasını istedi

Kilis Ticaret ve Sanayi Odası (KİTSO) Başkanı Mehmet Erdal Öndeş, Kilis’te uygulanan Mücbir Sebep Halinin uzatılması taleplerinde bulunduklarını söyledi.

KİTSO Başkanı Mehmet Erdal Öndeş, Suriye’de yaşanan iç savaştan dolayı Kilis’in roketli saldırılara maruz kalması nedeni ile 1 Mart 2016 tarihinden itibaren Kilis’te Mücbir Sebep Hali ilan edildiği belirterek, "Buna göre her türlü Vergi, SSK ve Bağ-Kur Prim ödemeleri 31 Aralık 2017 tarihine kadar ertelenmiş idi. Kilis’in ekonomik şartlarında henüz bir düzelme olmadığı ve krizin etkilerinin halen devam etmesi nedeni ile mücbir sebepten ertelenerek biriken borçların 2018 yılı içerisinde ödenmesi yeni bir kriz oluşturacak. Bu nedenle Mücbir Sebep Halinin uzatılması gerekmektedir. Bu talebimizi daha önce İlimizi ziyaret eden Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci ile Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan’a iletmiş bu konuda desteklerini talep etmiş idik. Şimdi ise Kilis’teki yaşanan ekonomik krizin etkileri atlatılıncaya kadar, 31 Aralık 2017 tarihinde sona erecek Mücbir Sebep Halinin yeniden uzatılmasını Maliye Bakanlığından istedik. Talebin olumlu karşılanacağını ümit ediyoruz” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.