Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kırtasiyecilerden taksit tepkisi

İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanvekili ve İzmir Kitap ve Kırtasiyeciler Odası Başkanı Hulusi Demir, kırtasiye ürünlerindeki kredi kartı kullanımlarında taksit yapılmamasını eleştirdi.Bankacılık Denetleme ve Düzenleme...

Haber Giriş Tarihi: 20.11.2016 13:15
Haber Güncellenme Tarihi: 20.11.2016 13:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanvekili ve İzmir Kitap ve Kırtasiyeciler Odası Başkanı Hulusi Demir, kırtasiye ürünlerindeki kredi kartı kullanımlarında taksit yapılmamasını eleştirdi.
Bankacılık Denetleme ve Düzenleme Kurumunun (BDDK) 27 Eylül’de Resmi Gazete’de yayımlanan yönetmeliği gereği kredi kartı ile yapılan mal ve hizmet alımlarına taksit sınırlamasının getirildiğini hatırlatan Demir, “Bu kapsama ofis malzemeleri giriyor. Ancak defter, çanta, kalem, yapıştırıcı, fotokopi kağıdı, silgi gibi ürünler ofis malzemesi değildir. Kırtasiye malzemesidir, okul malzemesidir ve kırtasiyeci esnafının en çok sattığı ürünlerdir. Bankalar ofis malzemeleri ile okul malzemelerini karıştırıyor. Okul malzemelerinin satışlarına taksit imkanının getirilmesi, hem tüketicilerin hem de üyelerimizin lehine olacaktır” diye konuştu.
“İzmir örnek alınmalı”
Okul ürünlerinde taksit sınırının kaldırılmasının ticari yaşamın gerçeklerine de uymadığına dikkat çeken Hulusi Demir sözlerini şöyle sürdürdü: “İzmir Kitap ve Kırtasiyeciler Odası olarak pek çok banka ile görüştük ve mevcut durumun doğru olmadığını dile getirdik. Bankacılar da uygulamanın ticari yaşamın mantığı ile bağdaşmadığını gördü. Ofis malzemeleri ile kırtasiye ürünlerinin karıştırıldığını gören bazı bankalar bu yanlıştan döndüler. İzmir’de bazı bankalarla görüşerek kitap satışlarında kredi kartlarına taksitlendirme yapılmasını sağladık. Ancak bu yönde bir düzenleme gerekiyor. İzmir örnek alınmalı, ikili ilişkilerle sağladığımız avantajımızı düzenleme yaparak kurumsallaştırmalı. Türkiye’nin diğer illerindeki kırtasiyeci ve kitapçı esnafının da yararlanmasını sağlamalıyız.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.