Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kırmızı Altın Toplanmaya Başlandı

İzmir’in Torbalı ilçesine bağlı Dağkızılca bölgesinde yetişen kiraz toplanmaya başlandı. Yurt içi ve yurt dışına gönderilen kirazın verim azlığı nedeniyle geçen yıla göre daha pahalı olduğu belirtildi.İzmir’in Torbalı ilçesinde...

Haber Giriş Tarihi: 09.05.2016 14:05
Haber Güncellenme Tarihi: 09.05.2016 14:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İzmir’in Torbalı ilçesine bağlı Dağkızılca bölgesinde yetişen kiraz toplanmaya başlandı. Yurt içi ve yurt dışına gönderilen kirazın verim azlığı nedeniyle geçen yıla göre daha pahalı olduğu belirtildi.
İzmir’in Torbalı ilçesinde yetişen ve organik üretilen lezzetli Dağkızılca kirazının ilk hasadı gerçekleştirildi. 13 bin kiraz ağacının bulunduğu Dağkızılca’da meyvenin bu yıl hasadı dün itibariyle başladı. Almanya, İngiltere, Fransa, İsveç, Danimarka, Rusya ve Arap ülkelerine gönderilen kiraz bu yıl cep yakacak. Üreticiler, hava şartları nedeniyle bu yıl verimin az olduğunu ve fiyatların artacağını söyledi.
"VERİM DÜŞÜK, FİYAT ARTACAK"
Geçen yıl yaklaşık 70 ton kirazın toplandığını bu yıl verimin düşük olduğunu ifade eden kiraz üreticisi Adem Sözal, düşüşü hava şartlarına bağladı. Kiraz üretiminin zor olduğunu belirten Adem Sözal, 365 gün yapılan bakım sonrasında sadece 25 gün hasat işlemi yaptıklarını dile getirerek, “Hasattan sonra yine bakım yapılıyor. Herkesin harcı değildir bu üretimi yapmak. Torbalı’nın kirazı Türkiye’nin en iyi kirazdır. Dünyanın birçok ülkesine gönderilen kiraz her zamanki gibi çok beğeniliyor. Ancak verim az olduğundan dolayı fiyatlar bu yıl 15-16 liraya kadar çıkabilir. İlk hasadımızı gerçekleştirdik ve iç piyasaya gönderdik. 10 gün içerisinde Napolyon ve Salihli cinsi kirazları toplayıp yurt dışına göndereceğiz. Şuan Avrupalıların gözü kirazımızda” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.