Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kırkağaç’ta çiftçilere desteklemeler hakkında bilgi

Kırkağaç Ziraat Odası Başkanı Süleyman Boğaz, Çiftçi Kayıt Sistemine (ÇKS) dahil olan çiftçilere bu yıl için ödenecek tarımsal destekler hakkında bilgi verdi.Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Kırkağaç Ziraat Odası Başkanı Süleyman...

Haber Giriş Tarihi: 23.09.2017 14:18
Haber Güncellenme Tarihi: 23.09.2017 14:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kırkağaç’ta çiftçilere desteklemeler hakkında bilgi

Kırkağaç Ziraat Odası Başkanı Süleyman Boğaz, Çiftçi Kayıt Sistemine (ÇKS) dahil olan çiftçilere bu yıl için ödenecek tarımsal destekler hakkında bilgi verdi.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Kırkağaç Ziraat Odası Başkanı Süleyman Boğaz, Bakanlar Kurulunun "2017 Yılında Yapılacak Tarımsal Desteklemelere İlişkin Kararı” Resmi Gazete’nin mükerrer sayısında yayımlandığını, buna göre çiftçilere bu yıl verilecek tarımsal desteklerin de belirlendiğini söyledi. Boğaz, "Türkiye Tarım Havzaları Üretim ve Destekleme Modeli’ kapsamında buğday, arpa, çavdar, yulaf ve tritikale için dekar başına 13 lirası mazot, 4 lirası gübre olmak üzere toplam 17 lira, çeltik, pamuk için dekar başına 36 lirası mazot, 4 lirası gübre olmak üzere 40 lira, yağlık ayçiçeği, soya, dane mısır, patates için dekar başına 17 lirası mazot, 4 lirası gübre olmak üzere 21 lira, aspir, nohut, mercimek, kuru fasulye için dekar başına 11 lirası mazot, 4 lirası gübre olmak üzere toplam 15 lira, fındık, yem bitkileri, çay, kuru soğan, kanola ve diğer ürünler için dekar başına 9 lirası mazot, 4 lirası gübre olmak üzere 13 lira, nadas için de 5 liralık mazot desteği verilecek. Fark ödemeleri kapsamında belirlenen havzalarda yetiştirilecek ürünler tespit edildi. Bu kapsamda kilogram başına yağlık ayçiçeğine 40 kuruş, kütlü pamuğa 80 kuruş, soya fasulyesine 60 kuruş, kanolaya 50 kuruş, aspire 55 kuruş, dane mısıra 3 kuruş, buğday, arpa, yulaf, çavdar, tritikaleye 5 kuruş, çeltiğe 10 kuruş, kuru fasulyeye, nohuta, mercimeğe 30 kuruş, zeytinyağına 80 kuruş ve çaya 13 kuruş destek verilecek. Daha geniş bilgi almak isteyen çiftçilerimizin ziraat odamıza gelmelerini rica ederim” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.