Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kırım’da anlaşma söylentisi rubleyi güçlendirdi, dolar hızla düştü

Rusya ve Ukrayna arasında Kırım’ın geleceği ile ilgili anlaşma sağlandığı iddiaları doların hızla değer kaybetmesine neden oldu. Sabah saatlerinde düşmeye devam eden ruble söylentiler üzerine hızla güçlenmeye başladı. 43,4 rubleye...

Haber Giriş Tarihi: 30.10.2014 16:08
Haber Güncellenme Tarihi: 30.10.2014 16:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kırım’da anlaşma söylentisi rubleyi güçlendirdi, dolar hızla düştü
Rusya ve Ukrayna arasında Kırım’ın geleceği ile ilgili anlaşma sağlandığı iddiaları doların hızla değer kaybetmesine neden oldu.

Sabah saatlerinde düşmeye devam eden ruble söylentiler üzerine hızla güçlenmeye başladı. 43,4 rubleye kadar çıkan dolar 42 rublenin de altına düştü.

Rusya Merkez Bankası’nda dolar 42,65 rubleden işlem görüyor. Serbest piyasada ise dolar 41,5 rubleye kadar alım yapılıyor.

Londra merkezli çıkan haberlerde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’le, Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko’nun Kırım’ın geleceği konusunda anlaşmaya vardığı iddia edildi.

Kremlin basın danışmanı Dmitri Peskov, Putin ve Poroşenko arasında anlaşma sağlandığı ile ilgili hangi Ukraynalı diplomatın önerisi olduğunu bilmediğini söyledi.

Doların düşmesinde Merkez Bankası’nın politikalarında değişiklik sinyallerinin de etkili olmuş olabileceği belirtiliyor. Merkez Bankası rezervleri güçlü tutarak rublenin serbest dolaşımını destekliyordu.

Uzmanlara göre Rusya-Ukrayna arasında doğalgaz krizinde anlaşma sağlanma ihtimali de rublenin güçlenmesinde etkili oldu.

Sabah saatlerinde FED’in tahvil alımını durdurması ve faiz artırımına gideceği yönündeki söylentiler doların güçlenmesine neden olmuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.