Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kırım Başkanı: Her hafta bir Türk firması ağırlıyorum

Kırım Başkanı Sergey Aksyonov, Türk işadamlarının Kırım'a yatırım konusunda büyük ilgi gösterdiğini, neredeyse her hafta bir Türk firmasını ağırladığını söyledi. Rusya'nın uluslararası haber ajansı Rossiya Segodnya'nın düzenlediği...

Haber Giriş Tarihi: 25.04.2015 13:55
Haber Güncellenme Tarihi: 25.04.2015 13:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kırım Başkanı: Her hafta bir Türk firması ağırlıyorum
Kırım Başkanı Sergey Aksyonov, Türk işadamlarının Kırım'a yatırım konusunda büyük ilgi gösterdiğini, neredeyse her hafta bir Türk firmasını ağırladığını söyledi.

Rusya'nın uluslararası haber ajansı Rossiya Segodnya'nın düzenlediği program çerçevesinde Kırım Başkanı Sergey Aksyonov, makamında Türk gazetecileri ağırlayarak sorularını yanıtladı.

Türkiye’nin her zaman Rusya'nın güvenilir partneri olduğunu ve Kırım’a karşı dostane yaklaşım içinde olduğunu ifade eden Aksyonov, “Bugün dahil Kırım'da çok sayıda Türk yatırımcı faaliyet gösteriyor. Örneğin dün gemi inşaatı sektöründe faaliyet yürüten büyük Türk şirketi sahipleriyle bir araya geldik. Şu anda tersaneleri geziyorlar.” diye konuştu.

Aksyonov, “ Kırım'a Türk yatırımcılar büyük ilgi gösteriyor. Hem burada hem de Moskova'da görüşmelerimiz oldu. Örnek verecek olursak tarım, yol inşaatı gibi alanlarda iş yapan büyük şirketler yatırım yapmak istiyor. Biz de yardımcı oluyoruz.” dedi.
Kırım'ın güvenli olduğu ve tüm şartların bulunduğunu söyleyen Aksyonov, Türk şirketlerine her türlü desteği verdiklerini belirtti. Serbest Ticaret Bölgesi'ne üye olan tüm Türk yatırımcıların sorunlarının daha hızlı çözülmesi için şahsi cep telefonunu verdiğini söyleyen Aksyonov, “Neredeyse her hafta büyük şirket sahibi Türk yatırımcıları ağırlıyorum. Çok iyi tanıdığım iş adamaları bugün bile beni Türkiye'ye davet ediyor.” dedi.

“AMERİKA ÖNCÜLÜĞÜNDEKİ YAPTIRIMLAR KİMSENİN İŞİNE YARAMIYOR”

Batı'nın Kırım'da neler olduğundan pek haberi olmadığını savunan Aksyonov, doğru bilgi ulaşmaya başlayınca yatırımcılar yaptırım uygulayan kendi yöneticilerini sorgulayacağını söyledi. Aksyonov, “Amerika öncülüğündeki bu yaptırımlar kimsenin işine yaramıyor, ama zararı Avrupa ülkeleri çekiyor. Bu düzenin uzun sürmeyeceğini düşünüyorum.” diye konuştu.

Yaptırımlar yüzünden Türkiye'ye direkt uçuşlar olmadığını ve yük gemilerin gelmekte tereddüt ettiğini belirten Aksyonov, “Ama yine de ilk gelenler Türk yatırımcılar olacaktır. Türkiye'den gelecek ürünler için indirimli gümrük geçişi konusunda yardımcı olmaya hazırız. Umarım liderlerin görüşmelerinin ardından doğrudan Kırım seferleri başlar.” şeklinde konuştu.

KIRIM TATARLARININ DURUMU

Kırım Tatarlarına yönelik çalışmaların devam ettiğini açıklayan Aksyonov, verilen sözlerin zamanla yerine getirileceğini belirtti. Aksyonov, “Örneğin, dün Tatarların yoğunlukta yaşadığı bölgeye doğalgaz boru hattı yapıldı. Daha önce sürgün edilen Kırım Tatarlarının bir kısmına daha yeni tamamlanan 70 dairelik konutlar teslim edilecek.” dedi. Aksyonov, Ukrayna'nın sözünü verip 20 yıldan beri yapmadığı Kırım Tatar okulunun yapılacağını söyledi.

“KENDİ ÜLKEMİZE DÖNDÜK”

Rusya ile entegrasyon konusunda süreci tamamladıklarını söyleyen Aksyonov, “İlk olarak kendi ülkemize döndük ve birçok şeyi değiştirdik. En önemli ne yaptığımızı merak ediyorsanız barışı koruduk. Bu şartlar altında halkın bize olan güvenini de koruduğumuzu düşünüyoruz.” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.