Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kırgızsitan, 12 Ağustos'ta AEB'e resmen üye olacak

Kırgızistan Başbakanı Temir Sariyev, Kırgızistan’ın 12 Ağustos'ta Avrasya Ekonomik Birliği’ne (AEB) tam üye olacağını bildirdi. Sariyev, aynı gün Kırgız-Kazak sınırındaki gümrüklerin kaldırılacağını belirtti. Sariyev, AEB'nin...

Haber Giriş Tarihi: 10.08.2015 15:59
Haber Güncellenme Tarihi: 10.08.2015 15:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kırgızistan Başbakanı Temir Sariyev, Kırgızistan’ın 12 Ağustos'ta Avrasya Ekonomik Birliği’ne (AEB) tam üye olacağını bildirdi. Sariyev, aynı gün Kırgız-Kazak sınırındaki gümrüklerin kaldırılacağını belirtti. Sariyev, AEB'nin Kırgızistan için 2011 senesinde başlayan entegrasyon sürecinin önemli bir sonucu olduğunu belirterek, artık Kırgız ekonomisi için yeni perspektiflerin açıldığını kaydetti.
Sariyev, “Artık Kırgızistan, AEB’ üye olan diğer ülkeler ile birlikte özgürce mal, hizmet, sermaye ve işgücü dolaşımını gerçekleştirebilecek. Böylece, yurtdışında çalışan vatandaşlarımız ve işadamlarımız için yeni imkanlar sağlanacak. Biz, ülkemizin devlet yetkilileri olarak, Kırgızistan’ın AEB’e üyeliği konusundaki çalışmalarımız sırasında, ülkenin çıkarlarını korumak için tüm gücümüzle çalıştık.” dedi.

Kırgızistan, AEB'e kurucu ülkeler; Rusya, Kazakistan, Belarus ve Ermenistan’dan sonra 5. üyesi olacak.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.