Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kiev'de Ukrayna 1'inci Türk Ürünleri Fuarı başladı

Ukrayna'nın başkenti Kiev'de, İstanbul Ticaret Odası (İTO) tarafından düzenlenen ilk Ukrayna 1. Türk Ürünleri Fuarı başladı. İTO'nun organizasyonu ile Kiev Ezpo Plaza'da gerçekleşen fuara Türkiye'den 52 firmanın ürünleri Ukrayna'da...

Haber Giriş Tarihi: 24.10.2013 15:34
Haber Güncellenme Tarihi: 24.10.2013 15:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kiev'de Ukrayna 1'inci Türk Ürünleri Fuarı başladı
Ukrayna'nın başkenti Kiev'de, İstanbul Ticaret Odası (İTO) tarafından düzenlenen ilk Ukrayna 1. Türk Ürünleri Fuarı başladı.

İTO'nun organizasyonu ile Kiev Ezpo Plaza'da gerçekleşen fuara Türkiye'den 52 firmanın ürünleri Ukrayna'da görücüye çıktı.

Fuarın açılışı; Türkiye'nin Kiev Büyükelçisi Sayın Mehmet Samsar, İTO Başkan Yardımcısı Dursun Topçu, Ukrayna Ekonomik Kalkınma ve Ticaret Bakanlığı Ticari-Ekonomik İşbirliği Genel Müdürü Ruslan Osipenko ve Ukrayna Sanayiciler ve İşadamları Birliği (USPP) Başkan Birinci Yardımcısı Sergey Prohorov tarafından yapıldı.

Fuarda Dursun Topçu ile bütün stantları tek tek gezen Büyükelçi Samsar katılımcı şirketlerin sertifikalarını verdi.

Fuara katılan şirketlerin faaliyetleri hakkında detaylı bilgi alan Samsar, Çaykur'un standında çay içerek yetkililerle sohbet etti.

'HEDEFİMİZ YIL SONUNA KADAR SERBEST TİCARET ANLAŞMASINI BİTİRMEK'
Cihan Haber Ajansı'na (Cihan) açıklama yapan Büyükelçi Samsar; "Türkiye ve Ukrayna stratejik ortak olduktan sonra her alanda ilişkilerimiz gelişmeye başladı. Şu anda da ilişkilerimizin mükemmel düzeyde olduğunu söyleyebiliriz. Bunun ilk aşaması vize muafiyet anlaşmasıydı 2012 yılında bu gerçekleştirildikten sonra iki ülke arasında karşılıklı gidiş- gelişler çok arttı. Şu andaki hedefimiz yıl sonuna kadar serbest ticaret anlaşmasını bitirmek. Serbest ticaret anlaşmasıyla beraber karşılıklı yatırım ve ticareti de arttırmayı düşünüyoruz. Bu amaçla da iki ülke işadamlarını bir araya getirmek yakın temaslarda bulundurmak gerekiyor; bu fuar bunların bir ilki. İşadamlarımızın buraya gelerek hem sektörlerin birbirlerini tanıması, hem de iş dünyasının birbirinin üretimi ve kapasitesi hakkında bilgi sahibi olması, bu aynı zamanda bizim aynı zamanda da, Ukrayna makamlarının en büyük dileğidir." dedi.

TÜRK VE UKRAYNALI FİRMALAR BİR ARAYA GELDİ
Fuar katılımcıları ile yakından ilgilenen İTO Başkan Yardımcısı Dursun Topçu, fuara ilişkin Cihan'a şunları söyledi:

"Amacımız bizimle gelen firmaların bu pazarlarda daha iyi satışlar yapmaları. Pazarlarını daha iyi genişletmeleri. Bu pazarlar üzerinden başka pazarlara komşu pazarlara açılmaları. Ben inanıyorum İTO'nun düzenlediği bu fuar da katılımcı firmalarımıza avantajlar sağlayacak. Biz ayrıca kendilerine ikili iş görüşmeleri de organize ediyoruz. Yaklaşık her firmanın 5 ila 15 arasında kendi sektörleri ile ilgili ikili görüşmeleri var. Türk ve Ukraynalı firmalar görüşmelerini yapacaklar. Sonuçta bu pazar önemli bir pazar bizim için. 46 milyonluk bir pazar. İnanıyorum ki biz bu pazarda daha sağlam olacağız bu fuar ve bu gibi aktiviteler sayesinde."

'UKRAYNA ÜLKEMİZ İÇİN ÇOK ÖNEMLİ TİCARİ VE EKONOMİK ORTAK'

Yakın dönemde Ukrayna ile Türkiye arasında serbest ticaret anlaşmasının imzalanmasını beklediklerini belirten Kiev Büyükelçiliği Ticaret Müşaviri Belkıs Gürsel Güleç; "Ukrayna ülkemiz için çok önemli ticari ve ekonomik ortak. Biliyorsunuz, Ukrayna ile Türkiye arasındaki ilişkiler 2011'den beri stratejik düzeye çıkarıldı. Ben İTO'ya böyle bir fuarı organize ettiği çok için teşekkür ediyorum." diye konuştu.

26 Ekim Cumartesi gününe kadar devam edecek olan Ukrayna 1. Türk Ürünleri Fuarı'nda; reklamdan otomotive, temizlik malzemelerinden gıdaya, elektronikten mutfak eşyasına, inşaattan hediyelik eşyalara kadar çok geniş yelpazedeki Türk firmaların ürünleri Ukrayna pazarı ile buluştu.

Fuar süresince Türkiye'den gelen Tuana Folklor Grubu'nun 6 seçkin sanatçısı çeşitli Türk halk dansları ile fuara ayrı bir renk kattı. Ayrıca fuar süresince davetlilere Türk aşçılar tarafından hazırlanan Türk yemekleri ikram edildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.