Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kıbrıs Rum Havayolları krizi aşamadı

Rum Kıbrıs Havayolları'nın içerisinde bulunduğu ekonomik krizi atlatamayacağı ve yeni havayolu şirketi kurulmasının ağırlık kazandığı bildirildi.Rum Kıbrıs Havayolları'nın yeniden yapılanmasına ilişkin AB’ye gönderilen planın...

Haber Giriş Tarihi: 25.10.2013 14:40
Haber Güncellenme Tarihi: 25.10.2013 14:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kıbrıs Rum Havayolları krizi aşamadı
Rum Kıbrıs Havayolları'nın içerisinde bulunduğu ekonomik krizi atlatamayacağı ve yeni havayolu şirketi kurulmasının ağırlık kazandığı bildirildi.

Rum Kıbrıs Havayolları'nın yeniden yapılanmasına ilişkin AB’ye gönderilen planın ardından AB’den “B Planı Hazırlayın” talimatı geldiği ifade edildi.

Rum havayolunun yeniden yapılandırılabilmesi için devletten, bugüne kadar aldıklarının yanı sıra 63 milyon Euro daha alması gerekeceğini, bu planın AB tarafından benimsenmesinin beklenmediği öğrenildi.

Kıbrıs Rum Havayolları tarafından dün yapılan açıklamada, AB Komisyonu’nun önerisinin ardından, ilgili bakanlıkla “B Planı” hazırlanması çalışmalarına başlandığı belapılan açıklamanın devamında kurumun alt kolu konumunda bulunan ve Rum Sivil Havacılık Dairesi’ne, havayolu şirketi olarak tescil edilmesi başvurusunda bulunulmuş “Cyprair Tours” şirketinin hayata geçirileceği duyuruldu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.