Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Keskin: "Yastık Altındaki Altınlar, Vatandaşın Sosyal Güvencesi"

Ordu Kuyumcular ve Sarraflar Derneği Başkanı Adnan Hayati Keskin, altın fiyatlarının artması ile birçok vatandaşın altınını bozdurduğunu, değişken fiyatlar olması sebebi ile de vatandaşların yastık altında her zaman bir miktar altın...

Haber Giriş Tarihi: 30.03.2016 11:15
Haber Güncellenme Tarihi: 30.03.2016 11:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Keskin: "Yastık Altındaki Altınlar, Vatandaşın Sosyal Güvencesi"
Ordu Kuyumcular ve Sarraflar Derneği Başkanı Adnan Hayati Keskin, altın fiyatlarının artması ile birçok vatandaşın altınını bozdurduğunu, değişken fiyatlar olması sebebi ile de vatandaşların yastık altında her zaman bir miktar altın bıraktığını söyledi.
Türkiye’de geçtiğimiz günlerde rekor kıran ve Cumhuriyet tarihinin TL bazında en yüksek fiyatlarına ulaşan altında fiyatlar gerilemeye başladı. Elinde belli miktarda altın bulunan vatandaşlar fiyatların yükseldiği dönemde kara geçmek için kuyumculara gelerek altınlarını bozdururken bu durum fiyatların düşmesi ile azalmaya başladı. Altın fiyatlarındaki değişiklikleri ve vatandaşların bu sureci nasıl değerlendirdiği konusunda açıklamalarda bulunan Ordu Kuyumcular ve Sarraflar Derneği Başkanı Adnan Hayati Keskin, altında yaşanan fiyat değişikliklerinin vatandaşlar tarafından çok iyi değerlendirildiğini belirtti.
"ALTIN YENİDEN ARTABİLİR"
Altın fiyatlarında geçtiğimiz günlere oranla düşüş yaşandığını belirten Keskin, bu düşüşlerini sebebinin FED’in faiz açıklaması yapmamasına bağlı olduğunu söyledi. Fiyatlarda tekrardan yükselme olabileceğinin altını çizen Keskin, "Altın piyasası geçtiğimiz günlerde rekor fiyatlara ulaştı. Bunun üzerine Amerika Merkez Bankası FED’in faiz arttırımı yapmaması altında biraz gevşemeye neden oldu. Şu anda yatay bir gidiş var. Ama hala altında bir artma söz konusu olabilir. Şu anda piyasalarda Nisan ayındaki faiz arttırımı konuşuluyor. Olmazsa Mayıs veya Haziran mutlaka bir artış olacak beklentisi ile piyasalar sürekli tetikte bekliyor" dedi.
"VATANDAŞLARIMIZ ALTINDAKİ FİYAT ARTIŞINI İYİ DEĞERLENDİRİYOR"
Geçtiğimiz günlerde altın fiyatlarının rekor seviyelere ulaşması ile Orduluların altınlarını bozdurduğunu aktaran Keskin, vatandaşın bu konuda oldukça temkinli davrandığını ifade etti. İnsanların yastık altında her zaman bir miktar altın bıraktığını vurgulayan Keskin, "Vatandaşlarımız altındaki fiyat artışını her zaman en güzel şekilde değerlendiriyor. İnanın altın zirveye çıktığı zaman hemen gelip altınlarını bozduruyor. Vatandaşlarımızın yastık altında her zaman bir miktar altını var. Yastık altındaki altınlar vatandaşlarımızın adeta sosyal güvencesi niteliğinde. Her zaman tedbirli olan insanlarımız tasarruflarının bir bölümünü altına yatıyor. Bu sebeple vatandaşlarımız fiyat artışlarının yaşandığı dönemlerde yastık altındaki altınlarının bir bölümünü bozdururken bir bölümünü de bekletiyor" diye konuştu.
Piyasalardaki altın fiyatlarına da açıklık getiren Adnan Hayati Keskin, 22 ayar bileziğin satış fiyatının 112 TL, çeyrek altının 190 TL ve Cumhuriyet altının ise 784 TL’den satıldığını sözlerine ekledi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.