Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

”Kerbela Stadı Tarihten İzler Taşıyacak”

Mimar Bahadır Kul, Irak’ın Kerbela şehrinde yapımına devam edilen stadyumun tasarımına yerel doku ve tarihi olayların yansıtıldığını söyledi.Yurtdışında ve yurtiçinde birçok spor yapısı ve stadyuma imza atan Bahadır Kul Architects...

Haber Giriş Tarihi: 15.04.2016 08:57
Haber Güncellenme Tarihi: 15.04.2016 08:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Mimar Bahadır Kul, Irak’ın Kerbela şehrinde yapımına devam edilen stadyumun tasarımına yerel doku ve tarihi olayların yansıtıldığını söyledi.
Yurtdışında ve yurtiçinde birçok spor yapısı ve stadyuma imza atan Bahadır Kul Architects (BKA) tasarımı olan Kerbela Stadyumu’nda sona yaklaşıldığı açıklandı. Mimar Bahadır Kul, Irak’ın Kerbela şehrinde bulunan stadyumun tasarımına yerel dokunun ve tarihi olaylarların yansıtılmakta olduğunu söyleyerek “Irakta yaşanan savaş sebebiyle ara verilen stadyum, bu sene itibariyle tamamlanıp faaliyete girecektir. Stadyumun 73 kapısı, Kerbela’da yaşanan tarihi trajedilerden İmam Hüseyin olayında ölen kişilerin sayısına atfedilmiştir. Stadyumun kırmızı koltukları bu olaya gönderme yapmaktadır. Kabukta seçilen beyaz malzeme ise barışı temsil etmektedir” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.