Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

‘Kefenli dede’ lakaplı holdingzede yeniden ölüm orucuna başladı

Yaptığı protesto girişimleriyle holdingzedelerin sembolü haline gelen Hanifi Doğan (66), bu yıl yeniden ölüm orucuna yattı.Kamuoyunda ‘Kefenli dede’ olarak bilinen holdingzede Hanifi Doğan, mağduriyetine dikkat çekmek için yeni bir ölüm...

Haber Giriş Tarihi: 22.08.2014 16:41
Haber Güncellenme Tarihi: 22.08.2014 16:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
‘Kefenli dede’ lakaplı holdingzede yeniden ölüm orucuna başladı
Yaptığı protesto girişimleriyle holdingzedelerin sembolü haline gelen Hanifi Doğan (66), bu yıl yeniden ölüm orucuna yattı.
Kamuoyunda ‘Kefenli dede’ olarak bilinen holdingzede Hanifi Doğan, mağduriyetine dikkat çekmek için yeni bir ölüm orucu denemesine daha başladı. Yurtdışında çalışırken iddiaya göre Kombassan, Yimpaş, Modella gibi şirketlere ortak olan Doğan, 1994 - 2000 yılları arasında bu şirketlere toplam 1 milyon mark para yatırmasına rağmen, geri almak için hukuki yollarda dahil olmak üzere başvurduğu bütün kapılar yüzüne kapanmış

Kendisinin mağdur durumda olduğunu söyleyen Hanifi Doğan,”2005 yılından sonra, birinci Tayyip hükümetinde TBMM gündeminden düşürüldükten sonra biz tamamen bunalıma girdik ve hastanelere düştük. Mahkemelere gitmek durumunda kaldık ve ret cevaplarından sonra, biz tamamen bunalıma sürüklendik. Şuanda bizim ölümden, intihardan başka hiçbir çaremiz kalmadı. Çünkü; ailem ‘baba sen bunlara Müslüman diyordun, hani bunlar şimdi neredeler’ diyor. Evlerimize kadar geldiler, yemeklerimizi de yediler, paraları alıp gittiler. Şimdi ise Tayyip hükümetinin koruması altındalar ve bizlerin de sesini kesiyorlar. Bu yazılarımın arkasındayım, son kanıma kadar korumak durumundayım, sesimi duyuracağım. Yargıtay tarafından ret edildik. ‘Sizin çalışmış olduğunuz o Hıristiyan devletleri zengindir, onlar sizi mağdur etmezler. Oranın sosyal dairesine başvurun ve geçiminizi sağlayın. Ne olmuş ki canım bir 30 yılda bu Türkiye’dekiler için çalışmışsınız çok mu.’ cevaplarını da almamız bizleri bu ölüm orucuna yöneltti.” dedi.

Geçen yılda 3 hafta ölüm orucuna yattığını ancak savcı ve polislerin kendisine yardım edecekleri sözü üzerine oruçtan vazgeçtiğini ifade eden Doğan,”Davanın üzerine gideceklerini ifade ettiler. Şimdi ise ben gittikten sonra dokuzuncu aydan sonra hak ve adalet adamı takipsizlik kararı veriyor. Böyle hak adamı, böyle adalet adamı, böyle adalet hükümeti olmaz. Çünkü adı Adalet ve Kalkınma Partisi. Nerede adalet ey Tayyip efendi. Bizi soyan soyduran kim? Her seferinde balkon konuşmalarında diyor ki:’ Vatandaşlarım bana hakkını helal etsin istiyorum’ diyor. Helal etmiyorum. Bizi mağdur eden Tayyip’in kendisi. Huzuru mahşerde ey Yüce Allah’ım önce benim ve bu Tayyip’in arasında Mahkeme-i Kübra’yı kur.” diye konuştu.

Bir haftadır ölüm orucunda olan ve sadece şekerli su içen Doğan, evinin dört bir yanına mağduriyetini ifade eden dövizler astı ve ölmesi halinde yazılarının kendisinden geriye mağduriyetinin sembolü olarak kalmasını istediğini belirtti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.