Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Keçi Yoğurdunun Faydaları Saymakla Bitmiyor

Bilimsel araştırmalar birçok hastalığı engellemenin önemli bir yöntemi olarak doğal keçi yoğurt tüketimini işaret ediyor.Doğal keçi yoğurt tüketiminin birçok hastalığı engellediği bilimsel araştırmalar ile kanıtlandığı belirtiliyor....

Haber Giriş Tarihi: 04.09.2015 12:11
Haber Güncellenme Tarihi: 04.09.2015 12:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bilimsel araştırmalar birçok hastalığı engellemenin önemli bir yöntemi olarak doğal keçi yoğurt tüketimini işaret ediyor.
Doğal keçi yoğurt tüketiminin birçok hastalığı engellediği bilimsel araştırmalar ile kanıtlandığı belirtiliyor. Örneğin, Amerika’da yapılan bir araştırma sonucuna göre, düzenli keçi yoğurdu tüketiminin hastalık riskini azalttığı sonucuna varıldı. Keçi yoğurdunun diğer süt ürünleri içinde farklı bir yere sahip olduğuna işaret eden araştırmacılar, her gün düzenli olarak keçi yoğurdu yiyenlerde hastalık riskinin yüzde 18 daha az olduğunu belirledi.
Türkiye’nin önemli keçi yoğurdu üreticilerin Talen Kecci insan sağlığına keçi sütü ve yoğurdunun önemli bir katkı sağladığı için Avrupa standartlarının üzerinde entegre modern bir keçi sütü üretim tesisi yatırımı yaptı. Konu hakkında bilgi veren Talen Kecci Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Özgülcü, “Keçi sütü ve bu sütten elde edilen ürünlere olan ilgi her geçen gün artıyor. Hatta keçi sütü ile elde edilmiş ürünler Avrupa ülkelerinde özel reyonlarda ve eczanelerde satılmaktadır. Keçi sütü bilindiği üzere, anne sütüne en yakın olan süttür. Keçi sütündeki bakteri oranı diğer sütlere oranla daha azdır” dedi .
Keçi sütünün farklı ürünlerde kullanılması biraz da işletmelerin altyapısal kalitesine bağlı olduğunu söyleyen Özgülcü, bazı işletmeler geleneksel üretim tekniklerinin dışına çıkamadığını, bilgisayar teknolojisine bağlı olarak üretim yapan Talen Kecci’nin bu sebeple doğal keçi yoğurdu üretiminde ön plana çıktığını belirtti.
Firma olarak üretim sürüsünü yurtdışından getirdiklerini ve 12 milyon euroluk bir yatırım payına eriştiğini söyleyen Özgülcü, getirilen hayvanların süt verimliliklerinin AB standartlarına uygun olduğunu vurguladı ve ürünün Ağustos ayı itibariyle büyük marketlerdeki yerini aldığını açıkladı.
Talen Kecci Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Özgülcü keçi yoğurdunun faydalarını şöyle sıraladı;
Kanserin önlenmesine yardımcı olur.
Kemik erimesini önler.
Çocuklara güç ve enerji verir.
Et ve balık tüketmeyenlerin fosfat eksiğini giderir.
Yüksek B1, B2 vitaminleri sayesinde vücudu rahatlatır. Stres ve gerginliği alır.
Diyet ve sağlıklı kilo vermenin vazgeçilmez besinidir.
Mide rahatsızlıklarını giderir.
Beyine enerji verir.
Diş çürümelerini önler.
Kronik bronşiti önler.
Mikrobik enfeksiyonlara karşı etkilidir.
Düzenli tüketildiğinde egzama, astım ve cilt rahatsızlıklarının tedavisine yardımcı olur.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.