Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

KDV indirimi yerli mobilya sektörünü canlandırdı

Mobilyada KDV oranının 3 ay süreyle yüzde 18’den 8’e düşürülmesi sektörde olumlu bir hareketlenme sağladı.Alınan kararın mobilya sektörünü yüzde 25-30 oranında hareketlendireceği belirtiliyor. Sağlanan yüzde 10 indirim doğrudan tüketiciyi...

Haber Giriş Tarihi: 27.03.2017 11:47
Haber Güncellenme Tarihi: 27.03.2017 11:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
KDV indirimi yerli mobilya sektörünü canlandırdı

Mobilyada KDV oranının 3 ay süreyle yüzde 18’den 8’e düşürülmesi sektörde olumlu bir hareketlenme sağladı.

Alınan kararın mobilya sektörünü yüzde 25-30 oranında hareketlendireceği belirtiliyor. Sağlanan yüzde 10 indirim doğrudan tüketiciyi sevindirdi ve sektörde 3 aylık istihdam artırımı sağladı. Sektör temsilcileri KDV indiriminin sektöre doping etkisi yaptığını belirtti.

Mobilya sektöründe daha önce taksitli alışverişte uygulanan ek taksit fırsatının tüketicilere sunulması ve bu uygulamanın yürürlüğe koyulması tüketiciyi mobilya alışverişinde bir nebze de olsa rahatlatmıştı. Hükümetin mobilya sektöründe 3 ay süreyle KDV indirimi gerçekleştirdiğini açıklaması üzerine sektör temsilcileri bir nebze rahatladı. Modoko, yaşanan gelişmenin mobilya sektörünü olumlu etkilediğini açıkladı.

Modoko Yönetim Kurulu Başkanı İ. Etem Özçelik konuyla ilgili olarak, “Şubat başında açıklanan ve mobilya sektörünü yakından ilgilendiren KDV indirimi, umut vadeden büyümeyi kısa süreliğine de olsa beraberinde getirdi. Tüketicinin yararına olan bu tarz çalışmalar mobilya sektöründe büyüme sağladı. Bunun yanı sıra alınan kararla kısa süreliğine de olsa sağlanan istihdam sektör çalışanlarını sevindirdi. Modoko olarak KDV indiriminde yaşanan gelişmelerden olumlu etkilendik. Mobilya sektörüne gelen KDV indirimiyle mobilya severlerin yüzü güldü. Çünkü yapılan yüzde 10’luk indirim oranı doğrudan tüketiciyi sevindirdi. Özellikle evlenmek isteyen çiftler mevcut bütçelerinin yetersizliğinden dolayı ithal mobilyaları tercih ediyordu. KDV indirimi mobilya sektöründe gerçekleştiği için yerli mobilya talebi de arttı. Ayrıca yapılan KDV indirimiyle sektörde yaşanan kayıt dışılık durumu düzelmeye başladı” şeklinde açıklamada bulundu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.