Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kazancılardan ‘termik santralleri yerli makinelerle kuralım’ çağrısı

Kazan ve Basınçlı Kap Sanayicileri Birliği (KBSB) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet İlhan, “Türkiye’de termik santrallerin kurulumu için gerekli olan makine teçhizatının büyük bir bölümünü üretebiliriz. Ancak makinelerin ithalatından dolayı...

Haber Giriş Tarihi: 26.10.2013 18:29
Haber Güncellenme Tarihi: 26.10.2013 18:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kazan ve Basınçlı Kap Sanayicileri Birliği (KBSB) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet İlhan, “Türkiye’de termik santrallerin kurulumu için gerekli olan makine teçhizatının büyük bir bölümünü üretebiliriz. Ancak makinelerin ithalatından dolayı gelecek 10 senede 50 milyar TL’den fazla paranın dışarı gideceği öngörülüyor.” dedi.

‘Uluslararası Enerji Kongresi ve Fuarı, EIF 2013’ kapsamında ‘Enerjiyi Dışa Bağımlılıktan Kurtarmak, O Enerjiyi Üretecek Makineleri Yerlileştirmek’ konulu panel ATO Congresium’da yapıldı. Panelde söz alan KBSB Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet İlhan, termik santralin yerli üretimden yararlanarak kurulmasını önerdi. İlhan, “KBSB üyeleri, ülkemizde kömürle çalışan termik santrallerin kurulumu için gerekli olan makine teçhizatının büyük bir bölümünü üretebilir. Ancak makinelerin ithalatından dolayı gelecek 10 senede 50 milyar TL’nin üzerinde paranın yurtdışına gideceği öngörülüyor.” ifadelerini kullandı.

Yerli kömürle çalışan termik santrallerin Türkiye şartlarına uygun olduğunu vurgulayan İlhan, şunları kaydetti:

"Cari açığı daraltma adına yapılacak yatırımların finanse edilmesinde en önemli kısıtlayıcı unsur finansmanın geri dönüş müddetidir. Ülkemiz, enerjide bu dönüşümü mümkün kılarken, finansman açığı nedeniyle kısa vadede kendini amorti edebilecek projelere öncelik vermek mecburiyetindedir. Bu durumda finansal olarak ülkemiz şartlarına en uygun enerji üretim metodu yerli kömür ile çalışan termik santrallerdir. Ülkemizin finansman açığı ve özel konumu; yerli kömür ile çalışan termik santralleri mecburi istikamet kılmaktadır.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.