Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kazakistan'a yatırım yapan en iyi Türk şirketi Galaksi Group seçildi

Kazakistan’da 21 yıldır faaliyet gösteren Galaksi Group, ülkeye yatırım yapan en iyi şirket seçildi.Kazakistan Yatırım Ajansı Kaznex Invest tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen ödül töreninde ülkeye en çok yatırım yapan yabancı şirketler...

Haber Giriş Tarihi: 19.12.2014 10:55
Haber Güncellenme Tarihi: 19.12.2014 10:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kazakistan'a yatırım yapan en iyi Türk şirketi Galaksi Group seçildi
Kazakistan’da 21 yıldır faaliyet gösteren Galaksi Group, ülkeye yatırım yapan en iyi şirket seçildi.
Kazakistan Yatırım Ajansı Kaznex Invest tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen ödül töreninde ülkeye en çok yatırım yapan yabancı şirketler ödüllendirildi.

Ödül törenine katılan Kazakistan Sanayi ve Kalkınma Bakanı Aset İsekeşov, Kazakistan’ın 2050 Kalkınma Programı çerçevesinde yabancı yatırım çekmek adına yeni kanunlar çıkarttığını söyledi. Kazakistan’a 2010 yılından bu yana üretim alanında yaklaşık 20 milyar dolar dış yatırımın geldiğini hatırlatan İsekeşev, bu rakamın geçen yıllara göre 2.5 kat arttığını belirtti. Yüzde 10 gelir vergisi ve mülk vergisi muafiyeti ve yatırımın yüzde 30’unun iadesi gibi çıkarılan kanunların yabancı yatırımcılar için büyük bir fırsat olduğunu hatırlatan İsekeşev, 2015 yılından itibaren yeni 5 yıllık kalkınma programının başlayacağını duyurdu.
Kazakistan’da uzun yıllardır plastik, alüminyum ve sıhhi tesisat boru üretimi alanında 30 milyon dolar üzerinde yatırım yapan Galaksi Group, bakanlık tarafından ödüllendirildi.

Galaksi Group Genel Müdürü Fatih Uzunoğlu, yüzde yüz Türk yatırımı olan şirketin Kazakistan’ın en büyük plastik boru fabrikasına sahip olduklarını söyledi. Yine aynı şekilde ülkenin en büyük plastik kapı pencere profil fabrikasıyla beraber alüminyum profil ürettiklerini hatırlatan Uzunoğlu, hali hazırda Galaksi Group bünyesinde 700 işçinin istihdam edildiğini ifade etti. Fatih Uzunoğlu, Almatı’da aldıkları yeni yer ile birlikte yatırım miktarını 50 milyon dolara ve çalışan sayısını da binin üzerine çıkarmayı hedeflediklerini kaydetti. Kazakistan istikrarıyla, yönetimi ve başındaki lideriyle yatırımcılara güven veren bir ülke olduğunu vurgulayan Uzunoğlu, son beş yılda yabancı yatırımcının çekilmesi adına hükümette büyük bir motivasyon olduğunu belirtti. Kazakistan’da yatırımcılara ümit veren gelişmelerin olduğunu dile getiren Uzunoğlu, Kazakistan’ın başında bulunan lideriyle bölgede yatırımcıların yatırım yapabileceği en iyi ülke olduğunu söyledi.

Galaksi Garoup geçen yıl da en fazla vergi ödeyen şirket ödülünü almıştı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.