Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kazakistan olası bir ekonomik krize karşı tedbir alıyor

Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev, petrol fiyatlarındaki düşüş nedeniyle ülkede herhangi bir krizin yaşanmaması için tedbirlerin alınmasını istedi. Kazak lider bu çerçevede, devletin finansal kurumlarının iyi denetilmesini istedi....

Haber Giriş Tarihi: 02.02.2015 09:55
Haber Güncellenme Tarihi: 02.02.2015 09:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev, petrol fiyatlarındaki düşüş nedeniyle ülkede herhangi bir krizin yaşanmaması için tedbirlerin alınmasını istedi. Kazak lider bu çerçevede, devletin finansal kurumlarının iyi denetilmesini istedi.
ABD ve Avrupa Birliği ülkeleri tarafından Rusya’ya uygulanan ekonomik ambargo, Kazakistan'ı da olumsuz etkiliyor. Kazakistan Bütçe Komitesi Başkanı Kozı Korpeş Jambırşin’i makamında kabul eden Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev, mali disiplinin sıkı tutulması uyarısında bulundu.
Ekonomisi büyük ölçüde petrole dayalı ülkede petrol dışı yatırımların ve büyümenin daha aktif hale getirilmesi için destek verilmesi gerektiğinin altını çizen Nazarbayev, kamu harcamalarına dikkat edilmesi gerektiğini ifade etti. Dünya petrol üretici ülkeleri arasında önemli yere sahip olan Kazakistan, dünyada üretilen petrolün yüzde 2’sine sahip. Dünya Bankası daha önce yayımladığı raporda Kazakistan’ın enflasyon hedeflerini tutturabilmek için bir takım mali tedbirler alması gerektiğinin altını çizmişti.
Öte yandan Kazakistan Ekonomi Bakanı Yerbolat Dosayev, petrol fiyatlarındaki düşüş nedeni ile 2015 yılı bütçesinin revize edileceğini açıklamıştı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.