Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kazakistan en hızlı büyüyen 11. ekonomi

Kazakistan’ın dünyanın en hızlı büyüyen 11. ekonomisi olduğu açıklandı. Bloomberg Ajansı’nın web sitesinde yayınlanan habere göre, bu yıl en hızlı gelişen 20 ülke arasında Kazakistan 11. sırada yer aldı. Raporda 2015 yılında Asya...

Haber Giriş Tarihi: 03.03.2015 10:54
Haber Güncellenme Tarihi: 03.03.2015 10:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kazakistan’ın dünyanın en hızlı büyüyen 11. ekonomisi olduğu açıklandı. Bloomberg Ajansı’nın web sitesinde yayınlanan habere göre, bu yıl en hızlı gelişen 20 ülke arasında Kazakistan 11. sırada yer aldı. Raporda 2015 yılında Asya ve Afrika ülkelerinin ekonomik olarak daha hızlı büyüyeceği öngörülürken, Çin bu yıl da yüzde 7 oranında en hızlı büyüyecek ekonomi olarak öne çıktı. Çin’in ardından en hızlı büyüyeceği tahmin edilen ülke sıralamasında Filipinler ikinci, Kenya ise üçüncü sırada yer aldı.
Raporda, Nijerya, Malezya, Peru, Tayland ve Birleşik Arap Emirlikleri de büyüyecek ülkeler arasında gösterildi. Kazakistan Birleşik Arap Emirlikleri ve Kolombiya’nın da aralarında bulunduğu en hızlı gelişen 11. ekonomi olurken, 57 ülkeyi kapsamayan reytingde Kazakistan dışında BDT ülkelerinden hiçbir ülke ilk yirmi de yer alamadı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.