Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kayserili madenci H.Ahmet Koyuncu: Madenlerimiz sanki gizlice devletleştirildi

İç Anadolu Madenciler Derneği'nin tertip ettiği toplantıda madenciler sorunlarını Kayseri Ticaret Odası'nda tartıştı.Kayseri ve ilçelerindeki maden ocağı işletmecileri, maden işletmeciliği yapmak için mevcut yasaların uygun olmadığını...

Haber Giriş Tarihi: 28.10.2013 10:20
Haber Güncellenme Tarihi: 28.10.2013 10:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kayserili madenci H.Ahmet Koyuncu: Madenlerimiz sanki gizlice devletleştirildi
İç Anadolu Madenciler Derneği'nin tertip ettiği toplantıda madenciler sorunlarını Kayseri Ticaret Odası'nda tartıştı.

Kayseri ve ilçelerindeki maden ocağı işletmecileri, maden işletmeciliği yapmak için mevcut yasaların uygun olmadığını belirtti. Türkiye'nin en zengin demir cevheri yataklarını işleten Özkoyuncu Madencilik adına konuşma yapan Hacı Ahmet Koyuncu, 60 yıldır maden sektörünün içinde bulunduklarını belirterek, mevcut yasaların ve AB uyum sürecinin kendilerini çok zorladığını belirtti. Adeta madenlerin devletleştirildiğini söyleyen Koyuncu, "Sesimizi hükümet yetkililerine iletemiyoruz." dedi.

Maden İşleri Genel Müdürlüğü'nün kendilerini dinlemediğini ve sorunlarını anlamadığını iddia eden madenciler, "Bu konuda da Sayın Başbakanımız'ın madencilik hususunda yanlış bilgilendirildiğini düşünüyoruz." ifadesini kullandı. Toplantılarının siyasi bir yanının bulunmadığını ifade eden madenciler, bürokrasiyle uğraşmaktan kendi işlerine bakamadıklarını, onay almak için aylarca bekletildiklerini, Maden Yasası'nı hazırlayanların madencilerden görüş alarak hazırlaması gerektiğini dile getirdi.

Kayseri Ticaret Odası Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, madencilerin sorunlarını bu toplantı vesilesiyle öğrenmiş olduğunu, sorunları aşma konusunda kendilerinin de ellerinden gelen gayreti göstereceklerini söyledi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.