Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kayıtlı istihdama ‘GEKAD’ katkısı

Türkiye’de kayıtlı istihdamın teşvik edilmesi maksadıyla Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Avrupa Birliği Koordinasyon Dairesi Başkanlığı’nın himayesinde BTSO tarafından yürütülen GEKAD projesi tamamlandı.BUTGEM, Uludağ...

Haber Giriş Tarihi: 16.10.2017 14:14
Haber Güncellenme Tarihi: 16.10.2017 15:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kayıtlı istihdama ‘GEKAD’ katkısı

Türkiye’de kayıtlı istihdamın teşvik edilmesi maksadıyla Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Avrupa Birliği Koordinasyon Dairesi Başkanlığı’nın himayesinde BTSO tarafından yürütülen GEKAD projesi tamamlandı.

BUTGEM, Uludağ Üniversitesi, Tophane Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Güçlendirme Vakfı’nın da katkı sağladığı proje kapsamında kayıt dışı ekonomiyle mücadelede önemli adımlar atıldı. Geçtiğimiz yıl Temmuz ayında başlayan projede gerçekleştirilen faaliyetler, proje paydaşlarının katılımlarıyla düzenlenen kapanış toplantısında paylaşıldı. GEKAD Proje Koordinatörü Dr. Mustafa Hatipoğlu, bir yıl süren projenin kayıtlı istihdama önemli katkılar sağladığını söyledi. Proje kapsamında çok sayıda faaliyet gerçekleştirildiğini belirten Hatipoğlu, “Kurumsallaşma ve uygulamalı girişimcilik eğitimlerinden mesleki eğitim ve meslek edindirme kurslarına, muhtarlar ve öğrencilere yönelik bilgilendirme seminerlerinden Kayıtlı İstihdamla Verimlilik ve Güvence Çalıştayı’na kadar birbirinden önemli faaliyetler gerçekleştirdik. Gerçekleştirmiş olduğumuz bütün bu faaliyetlerle kayıt dışı istihdamla mücadeleye destek olmayı ve ülkemizin ekonomik kalkınmasına katkı sağlamayı amaçladık” dedi.

AB uyum sürecinde müzakere edilen konular arasında yer alan ‘Kayıtlı İstihdamın Teşviki’ kapsamında gerçekleştirilen GEKAD projesinin Türkiye’de bu kapsamda yürütülen 44 projeden biri olduğunu hatırlatan Hatipoğlu, projenin eğitim faaliyetlerinden 2 bin 500’e yakın kişinin faydalandığını belirtti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.