Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kayısıda Don Zararı Netleşmedi

Organik Meyve Üreticiler Birliği Malatya Şube Başkanı İbrahim Bektaş, bu yıl da Malatya’da belli alanlarda kayısıda don zararının oluştuğunu belirterek, zarar oranının henüz netleşmediğini söyledi.Dernek binasında bir basın toplantısı...

Haber Giriş Tarihi: 02.04.2016 15:25
Haber Güncellenme Tarihi: 02.04.2016 15:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Organik Meyve Üreticiler Birliği Malatya Şube Başkanı İbrahim Bektaş, bu yıl da Malatya’da belli alanlarda kayısıda don zararının oluştuğunu belirterek, zarar oranının henüz netleşmediğini söyledi.
Dernek binasında bir basın toplantısı düzenleyen Organik Meyve Üreticiler Birliği Malatya Şube Başkanı İbrahim Bektaş, Malatya’nın geçim kaynağı noktasında önemli bir yere sahip olan kayısıda bu yıl da don zararının oluştuğunu söyledi. Özellikle erken çiçek açan bölgelerde kayısıda don zararının daha yüksek olduğunu belirten Bektaş, Malatya’nın temel gelirinin kayısı üzerine kurulduğunu ifade etti. Hava sıcaklığının eksi 5’in altına düştüğü günlerde kayısı da don zararının oluştuğunu kaydeden Bektaş, “Kayısıların dondan zarar gördüğü yerler genellikle çukur kesimler, dere boyları ve baraj kenarları oluyor” diye konuştu.
Şu anda zararla ilgili kesin bir oran veremeyeceklerini vurgulayan Bektaş, “Eğer bir oran verirsek yanlışa düşmüş olacağız” ifadelerine yer verdi. Kale, Akçadağ, Yazıhan, Doğanşehir ve merkezde dere boyları, düşük rakımlı yerlerde zararın var olduğunu belirten Bektaş, “Buradan üreticilere seslenmek istiyorum, heyecana kapılmadan beklemelerini istiyorum. Kesin ne kadar zarar olduğunu bilemiyoruz. Zararın var olduğunu biliyoruz ancak ne kadar olduğunu bilemiyoruz. Burada birileri kar edecek birileri zarar edecek” diye konuştu.
Bektaş, ileri ki günlerde ilgili kurumlarla birlikte kayısı da don zararının tespitinin yapılacağını belirterek kesin hasarın rekoltenin açıklanmasından sonra ortaya çıkacağını söyledi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.