Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kavun Üreticisi Fiyatlardan Şikayetçi

Samsun’un Bafra Ovası’nda hasadına başlanan kavun, fiyatların düşük olması nedeniyle üreticiyi memnun etmedi.Tarlada 40-50 kuruşa satılan kavun, markette 1.5 lirayı buluyor. Üretici, kavun fiyatlarının gelecek günlerde artacağını umuyor....

Haber Giriş Tarihi: 23.07.2015 10:55
Haber Güncellenme Tarihi: 23.07.2015 10:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Samsun’un Bafra Ovası’nda hasadına başlanan kavun, fiyatların düşük olması nedeniyle üreticiyi memnun etmedi.
Tarlada 40-50 kuruşa satılan kavun, markette 1.5 lirayı buluyor. Üretici, kavun fiyatlarının gelecek günlerde artacağını umuyor. Bafra Ziraat Odası Yönetim Kurulu Üyesi ve Üretici Mehmet Bilgiç, Türkiye’de üretim fazlası nedeniyle bu yıl kavun fiyatlarının düşük olduğunu, ancak kavundaki hastalık nedeniyle fiyatların artmasını beklediklerini söyledi. Bilgiç, “Bu yıl kavun geçen yılki fiyatları yakalayamadı. Kavun fiyatları ucuz, satış yok. Dışarıda kavunların çok olduğundan Bafra’da pazar çok düşük. Geçen yıl 1 liradan satılan kavun bu yıl 40-50 kuruşlar civarında. Örtü altı kavunda erkenciliği yakalıyorduk, yağışlardan dolayı ekimler geç kaldı. Bafra çiftçisi için zor bir durum. Şu anda pek randıman yok. Dışarıdan alıcılar gelmedi” dedi.
Kavun fiyatının şu anda 40-50 kuruş arasında seyrettiğini belirten üretici Mehmet Bilgiç, “Manavgat tarafında kavunun fazla olması bölgemizi etkiledi. Bu yıl kavunda hep hastalık var, önümüzdeki günlerde kavun fiyatlarında artış olur. 10 gün sonra kavun 1 TL’ye çıkar çünkü hep hastalık var. Kavunun gerisi yok. Şu anda kavunun tam ortası. Kavunlarımız şeker gibi ama fiyatlar düşük. Marketçiler, biz 40- 50 kuruşa sattığımız kavunu tüketiciye 1 - 1.5 liraya sunuyor. Bu da nakliyenin fazla olması, 2-3 el değiştirmesinden kaynaklanıyor. Tüketici ucuz kavun yiyemiyor” şeklinde konuştu.
“Bafra olarak kendimize çeki düzen vermeliyiz” diyen Bilgiç sözlerini şöyle tamamladı: “Biz de kuru ürünlere döneceğiz, mısıra döneceğiz, çeltiğe döneceğiz. Bafra’da maalesef sebze olayını yavaş yavaş kaybediyoruz. Bu yıl ovada çok büyük sıkıntılar var. Hava sıcaklığının yükselmesi ile iyi olacak diye düşünüyoruz.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.