Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kavak: “Hatay Tanıtım Grubu oluşturulmalı”

Akdeniz Yaş Sebze ve Meyve İhracatçıları Birliği Başkanı Ali Kavak, Hatay’ın içeride ve dışarıda iyi tanıtılamadığını söyledi.Kavak, yaptığı açıklamada, Hatay’ın üzerinde var olan kötü algıyı yıkmak ve Hatay’ın huzur...

Haber Giriş Tarihi: 21.11.2016 14:15
Haber Güncellenme Tarihi: 21.11.2016 14:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Akdeniz Yaş Sebze ve Meyve İhracatçıları Birliği Başkanı Ali Kavak, Hatay’ın içeride ve dışarıda iyi tanıtılamadığını söyledi.
Kavak, yaptığı açıklamada, Hatay’ın üzerinde var olan kötü algıyı yıkmak ve Hatay’ın huzur kenti olduğunu anlatabilmek için bir oluşum kurulması gerektiğini belirterek, bu alanda kendisine ve başında olduğu kuruma düşen her görevi yapmaya hazır olduğunu ifade etti.
Hatay’ın yüzyıllardır barışın, hoşgörünün simgesi ve üç semavi dinin Anadolu’ya ilk giriş noktası olduğuna dikkat çeken Kavak, kentin tanıtımını sağlayacak bileşenlerin bir araya gelerek, ‘Hatay Tanıtım Grubu’nun oluşturulması gerektiğinin altını çizdi.
"Engin bir tecrübeyle hareket ediliyor"
Ali Kavak, tanıtım grubunun Hatay Valisi Erdal Ata ve Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’ın önderliğinde sivil toplum kuruluşlarının da destekleriyle daha aktif hale getirebileceğinin altını çizerek şunları söyledi:
"Hatay hakkındaki yanlış algıyı değiştirmek için yapılabilecekler konusunda tüm kamu kurum kuruluşlarımız ve sivil toplum örgütleriyle el birliği içinde çalışmalar yapılması gerekiyor. Bunu bireysel olarak ya da ferdi olarak değil, birlikte hareket ederek elbirliği içerisinde yapmalıyız. Sınır kenti olmamızı, Orta Doğu’daki sıkıntıları ve bu kentin gerek dini anlamdaki çeşitliliğini gerekse mezhep farklılıklarını kullanarak bazı karışıklıklar çıkartmaya çalışan kimselerin olduğunu hepimiz biliyoruz. Ama Allah’a şükür bu kentin güzel insanları, gönlü geniş hoşgörülü insanları, herkesi kucaklayabilecek, herkese karşı sevgiyle sarılabilecek engin bir tecrübe ile hareket ediyor. Birlikte yaşama kültürünün getirdiği güzellikle biz kötü niyetli olanlara karşı durabiliyoruz. Biz bu birlikteliği devam ettirdiğimiz sürece kötü niyetli insanların emellerine ulaşması mümkün olmayacaktır."
"Hatay gelecekte yatırımlar için ideal kent"
Hatay’ın Roma döneminden itibaren Ortadoğu’da köprü vazifesi yapmış önemli bir stratejik il olduğunu belirten Kavak, “Ayrıca Hatay’da deniz, doğa, kaplıca ve din turizmi var. Zamanının en büyük değeri olan İpek Yolu buradan geçmiş. Ovamızın, toprağımızın bereketi, gübre ve enerji sektörleri ve yatırıma açık daha birçok sektörle Hatay gelecek için yatırım anlamında ideal bir şehir. Türkiye’den yaş sebze meyve ve narenciye ihracatının 3’te 1’i ilimizden gerçekleşmektedir. Narenciye, yaş sebze ve meyve de Hatay önemli bir potansiyele sahip durumdadır. Ama ne yazık ki, ilimizi ne içeride, ne dışarıda bugüne kadar tanıtabildik ve istediklerimizi uygulayabildik. Ümit ediyorum ki, valimizin ve büyükşehir belediye başkanımızın girişimleriyle atılacak adımlar, Hatayımız harekete geçirecektir” dedi.
"Hatay’da savaş var algısını yıkmalıyız"
Dışarıdan bakıldığında, sanki ‘Hatay’da savaş var’ algısı oluşturulmaya çalışıldığını ifade eden Kavak, “Hatay’ın ne kadar huzurlu ve güvenli bir kent olduğunu anlatmalı ve insanları buraya davet ederek, şehrimizin huzur ve güven içerisinde olduğunu göstermeliyiz. Oluşturulacak ‘Hatay Tanıtım Grubu’nda Hatay’ın her meslekten, her dinden ve mezhepten insanımız yer almalı. Hatay’ın bütün renklerini bir araya getirerek, bir bütün olduğunu göstermeliyiz. ’Hatay Tanıtım Grubu’ sayesinde, Hatay’ımız üzerinde oluşturulmak istenen bu kötü algıyı yıkabiliriz. Yine, bugüne kadar tanıtım eksikliği yaşayan ilimizin bu açığını da bu şekilde kapatmış olacağız” diye konuştu.
Türkiye’nin çevresine güven veren ekonomisiyle istikrarı ile geleceğe güvenle bakan bir ülke oyduğunu vurgulayan Ali Kavak, "Hatay ise farklı dil, din, ırk ve mezheplerin bir arada kardeşçe yaşadıkları bir coğrafya. Hatay coğrafyasının tüm renklerinin korunması için tüm özeni gösterdiğimizin ve sorumluluklarımızın farkında olduğumuzun bilinmesini istiyorum. Güzel kentimizi daha iyi yarınlara taşımak için hepimize önemli görevler düşüyor. Ümit ediyorum ki, Sayın Valimizin ve Büyükşehir Belediye Başkanımızın önderliğinde kentimizin tanıtılması yönünde önemli adımlar atılacaktır" ifadelerini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.