Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Katma değerli ihracata destek

Firmaları ihracata dönük katma değerli üretimde bulunmaları teşvik edilecek. Katma değerli ihracatın artırılmasına yönelik oluşturulan yeni destek paketiyle ihracatçıların moda, endüstriyel tasarım ve inovasyon kapasiteleri artırılması...

Haber Giriş Tarihi: 22.12.2014 10:57
Haber Güncellenme Tarihi: 22.12.2014 10:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Firmaları ihracata dönük katma değerli üretimde bulunmaları teşvik edilecek. Katma değerli ihracatın artırılmasına yönelik oluşturulan yeni destek paketiyle ihracatçıların moda, endüstriyel tasarım ve inovasyon kapasiteleri artırılması hedefleniyor.

Ekonomi Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, katma değerli ihracatın artırılmasına yönelik destek mekanizmalarına bir yenisi daha eklendi. Bakanlığın yeni destek paketi olan 'Tasarım ve Ürün Geliştirme Projeleri' desteği ile şirketlerin tasarım departmanı kurmaları, eğer böyle bir departmanları varsa geliştirmelerinin sağlanması amaçlanıyor. Böylelikle, ihracatçıların moda, endüstriyel tasarım ve inovasyon kapasiteleri artırılarak, ihracata dönük katma değerli üretimde bulunmaları teşvik edilecek. Tasarımcı ve sanayicilerin aynı platformda buluşmasına imkân sağlayacak bir enstrümanla yeni bir destek mekanizması geliştirildi. 2023 yılı 500 milyar dolar ihracat hedefine ulaşmak için daha çok ihracatçı ve daha çeşitli pazarın yanı sıra daha katma değerli ihracat şart olacak.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.