Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

KAŞİP Başkanı Aydın: Taşeron, torbada kadro görmedi

Torba yasası sonrası bir değerlendirme yapan Kamu Şirket Personelleri Derneği (KAŞİP) Genel Başkanı Hakan Aydın, "Biz asıl olarak kadro yönündeki umutları besliyorduk. Ama torbadan bu yönde bir tatmin edici karar çıkmadı." diye konuştu....

Haber Giriş Tarihi: 17.09.2014 12:39
Haber Güncellenme Tarihi: 17.09.2014 12:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
KAŞİP Başkanı Aydın: Taşeron, torbada kadro görmedi
Torba yasası sonrası bir değerlendirme yapan Kamu Şirket Personelleri Derneği (KAŞİP) Genel Başkanı Hakan Aydın, "Biz asıl olarak kadro yönündeki umutları besliyorduk. Ama torbadan bu yönde bir tatmin edici karar çıkmadı." diye konuştu.

Tasarıda birçok iyileştirici düzenlemeler yapılmasına rağmen asıl umutların karşılanmadığının altını çizen Aydın, "Karayollarından hastanelere, belediyelerden elektrik kurumlarına kadar birçok alandaki taşeron işçinin asıl beklenti içerisine girdiği kadro umutları bir başka bahara kaldı. Taşeron için olmazsa olmazları arasında ilk sırada yer alan kadro konusunda hüsrana uğramıştır." dedi.

3 yılı aşkın bir süredir kadro konusundaki talepleri gündeme getirdiklerini ve torba yasadaki düzenlemelerin temellerini oluşturduklarını da sözlerine ekleyen Aydın, değerlendirmesinde şu ifadelerine yer verdi: "Yaklaşık 3 buçuk yıl önce KAŞİP olarak kurulduğumuzda kadro için ciddi bir temel atmış olduk. Tabi bizim açımızdan hükümet bunu tatlı bir meyve olarak sunsa da biz bu meyvenin acı olduğunu biliyoruz. Zira sözleşme sürelerinin uzatılmış olması, kıdem tazminat haklarının kurumca ödenecek olması, yıllık izinlerin kullanılacak olması ve mesai farklarının ödenecek olması gibi düzenlemeler güzel bir çalışma ama bununla birlikte sendikal haklarda toplu sözleşme yasasının olgunlaştırılmamış olması, sendikal hak ve faaliyetlerin güçlü olmaması örgütlenme önündeki büyük bir engel, büyük bir zafiyettir. Buna çözüm bulunması gerekiyor. Bununla birlikte tasarıdan bizim bu taleplerimiz ciddi anlamda karşılanmamıştır. Bizim taleplerimiz kadrolarımız verilene kadar, Türkiye taşeron işçisi olarak karayolundan hastanelere, beledilerden elektrik kurumlarına kadar bütün kurumlarda çalışan taşeron işçinin kadroları alınıncaya kadar da bu talep karşılanmış olmayacaktır."

İŞÇİYE SENDİKA ÇAĞRISI

Değerlendirmesinde işçilere de sendikalaşmaları yönünde çağrıda bulunan Aydın, örgütlenmelerin daha kalabalık ve güçlü olmasını istedi. Taşeron işçilere çağrıda bulunan Aydın, şu ifadeleri kullandı: "Günümüz Türkiye’sindeki sermaye sendikacılarının sergilemiş olduğu profil çokta işçi haklarını savunun bir profil değil. Siyasi bakış sergileyen bu sendikaların da kendilerine çeki düzen vermeleri gerekir. Bununla birlikte Türkiye taşeron işçisi üye olduğu sendikada bu sendikaya yeni bir anlayış kazandırmalıdır. Yeni bir sendikal anlayış kaçınılmazdır."
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.