Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

KARDEMİR’de Kangal Ve Çubuk Haddehanesi’nde Deneme Üretimi Başladı

Türkiye’nin ilk ağır demir çelik sanayisi ve tek ray üreticisi olan Karabük Demir ve Çelik Fabrikaları (KARDEMİR) A.Ş, yeni yatırımları olan Kangal ve Çubuk Haddehanesi’nde deneme üretiminin yapıldığını bildirdi.Fabrikadan yapılan...

Haber Giriş Tarihi: 23.04.2016 11:56
Haber Güncellenme Tarihi: 23.04.2016 11:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
KARDEMİR’de Kangal Ve Çubuk Haddehanesi’nde Deneme Üretimi Başladı
Türkiye’nin ilk ağır demir çelik sanayisi ve tek ray üreticisi olan Karabük Demir ve Çelik Fabrikaları (KARDEMİR) A.Ş, yeni yatırımları olan Kangal ve Çubuk Haddehanesi’nde deneme üretiminin yapıldığını bildirdi.
Fabrikadan yapılan açıklamada, araç lastiklerinin içindeki çelik tellerin yarı mamulü olan filmaşin, kalın kangal, nervürlü inşaat çeliği ve kaliteli yuvarlak çubuk gibi ürünlerin elde edileceği kangal ve çubuk haddehanesinde dün deneme üretimine geçildiği belirtildi.
Açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“Türkiye’nin tek ray üreticisi olan KARDEMİR olarak bir taraftan ürün kapasitelerini artırırken diğer yandan da Türkiye’de üretilmeyen ürünleri de üretmek vizyonu ile gerçekleştirdiği katma değerli ürünlere yönelik yatırımlarından olan 700 bin ton/yıl kapasiteli Çubuk ve Kangal Haddehanesinde ilk deneme üretimini 22 Nisan 2016 Cuma günü gerçekleştirdi. İlk deneme üretiminin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızın kutlandığı bu günlere denk gelmiş olması da ayrı bir mutluluk oldu. Kangal Haddehanemizin KARDEMİR’e, Karabük’e, vatanımıza, milletimize ve tüm paydaşlarımıza hayırlı ve uğurlu olmasını diliyor, bu vesile ile bu tesisin kurulması için karar verenlere, tesisin yapımında ve devreye alınmasında emeği geçenlere şükranlarımızı sunuyoruz."
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.