Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

’Kardelenler Gelişim Yolculuğu’ Projesi Hayata Geçirildi

Turkcell’in ’Kardelenler Gelişim Yolculuğu’ adlı eğitim programının halihazırda yürütülen ’Kardelenler’ projesini farklı bir boyuta taşıma amacıyla hayata geçirildiği bildirildi.Bugüne kadar sağladığı burs ile Kardelenlerin...

Haber Giriş Tarihi: 17.03.2016 12:15
Haber Güncellenme Tarihi: 17.03.2016 12:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
’Kardelenler Gelişim Yolculuğu’ Projesi Hayata Geçirildi
Turkcell’in ’Kardelenler Gelişim Yolculuğu’ adlı eğitim programının halihazırda yürütülen ’Kardelenler’ projesini farklı bir boyuta taşıma amacıyla hayata geçirildiği bildirildi.
Bugüne kadar sağladığı burs ile Kardelenlerin eğitimlerini devam ettirmelerine destek veren Turkcell, gelişim ve kariyer yolculuklarında da üniversiteli Kardelenler’i yalnız bırakmama kararı alındığını açıkladı. Şirket, bu kapsamda Kardelenler ile tek tek görüşülerek ihtiyaçlarına uygun 2 bini aşkın eğitim içeriğinin yer aldığı bir online eğitim programı oluşturulduğunu ve eğitimi takip edebilmeleri için tablet ve ücretsiz internet paketleri hediye edildiğini bildirdi.
Kurumsal sosyal sorumluluk anlayışı gereği ’eğitimde fırsat eşitliği’ni ilke edinen Turkcell, maddi sebeplerle eğitim hakkından mahrum kalan kız çocuklarının meslek sahibi çağdaş bireyler olma yolundaki mücadelesine destek verdiği Kardelenler projesini ’dijital dönüşüm’ vizyonuyla yoluna devam ediyor. 2000 yılından bu yana burs vererek maddi desteğe ihtiyaç duyan kız çocuklarının okumasına destek veren Turkcell, Kardelenler’in kişisel gelişimin ve kariyer yolculuğuna da katkı sağlamak amacıyla “Kardelenler Gelişim Yolcuğu” adlı programı hayata geçirdi. Proje kapsamında Kardelenler mesleki ve kişisel gelişimlerine yönelik 2 binden fazla içeriğin olduğu online eğitim programından faydalanacak. Eğitim programını oluştururken Turkcell Akademi’nin benzersiz içerik ve deneyimi kullanıldı.
KARDELENLER’İN YÖNELİMLERİNE GÖRE KARİYER GELİŞİMİ VE İNGİLİZCE DESTEĞİ
Eğitim Programı, Kardelenler’in ihtiyacına yönelik olarak hazırlandı. Program sayesinde gelişim alanı olarak görülen konulara özel çözümler sunulan sistemde belirlenen özel eğitim içerikleriyle bir çok başlık altında Kardelenler’in kişisel gelişimleri ve kariyer yollarına ışık tutulması planlıyor.
Turkcell’in yüz yüze yaptığı görüşmelerde Kardelenler’in tamamının İngilizce gramer öğrenip konuşamıyor olmaktan şikayetçi olduklarını belirttikleri bildirildi. Turkcell, bu alanda gelişimlerini tamamlamaları için ingilizce eğitim veren bir şirketle işbirliğine giderek İngilizce Gelişim Seansları başlığıyla başlattığı online özel ders verme uygulamasıyla katılımcıların İngilizce seviyesini ve pratiğini geliştirmeği amaçladı. Oluşturulan program ile Kardelenlerin, kendi eğitim programlarını kendileri organize edebileceği, eğitmenlerle yüz yüze İngilizce pratiği yapabileceği ve düzenli aralıklarla gelişimlerini özel raporlamalar ile takip edebilecekleri belirtildi.
ÖĞRENCİLERE TABLET VE İNTERNET DESTEĞİ
Kardelenlerin eğitimleri sürekli takip edebilmeleri için programa katılan öğrencilere tablet ve internete ücretsiz bağlanmalarını sağlayacak Teknoloji Paketi hediye edildi. Kardelenler tabletlerini teslim alırken Turkcell yetkilileri ve eğitmenler ile bir araya gelerek Turkcell Akademi’nin oluşturduğu zengin eğitim içeriğine nasıl ulaşacakları konusunda birebir bilgi sahibi oldular ve projeyle ilgili sorularına yanıt aldılar.
TURKCELL’DE ÇALIŞMA İMKANI
“Kardelenler Gelişim Yolculuğu” ile kazanılan yeteneklerin kalıcı olmasını amaçlayan Turkcell, programın bir sonraki aşamasında bu becerilerini geliştirmesi ve doğru yerde kullanabilmesi için çeşitli araçlarla onları değerlendirmeyi ve meslek hayatına atılmaları için yönlendirmeyi planlıyor. Bunun için Kardelenler’in hangi eğitimlere katıldıkları ’Online Takip ve Puanlama Sistemi’ üzerinden takip edilecek. Kardelenler, aldıkları eğitimlerin ardından ’Başarı Skoruna Göre Ödüllendirme’ sistemi sayesinde sene sonu başarı puanlarına göre çeşitli eğitim fırsatları yakalayabilecekler. Turkcell, programı üstün başarıyla tamamlayan öğrencilerine yurt dışında eğitiminde koçluk, Turkcell’de ve Turkcell Grup Şirketleri’nde staj ve iş imkanları sunulacağı belirtildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.