Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Karaevli Tarım ve Teknoloji Günleri Fuarı açıldı

Tekirdağ’da Karaevli Tarım ve Teknoloji Günleri Fuarı’nın açılışı yapıldı.DLG Fuarcılık tarafından Karaevli Mahallesi’nde açık alanda düzenlenen fuara, Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir...

Haber Giriş Tarihi: 06.09.2016 20:32
Haber Güncellenme Tarihi: 06.09.2016 20:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Tekirdağ’da Karaevli Tarım ve Teknoloji Günleri Fuarı’nın açılışı yapıldı.
DLG Fuarcılık tarafından Karaevli Mahallesi’nde açık alanda düzenlenen fuara, Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Tekirdağ İl Jandarma Komutanı Albay Erdal Eren, AK Parti Tekirdağ milletvekilleri Mustafa Yel, Metin Akgün, CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, Tekirdağ TSO Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Günay, Tekirdağ Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Zekeriya Sarıkoca, DLG İnternational Genel Müdürü Bernd Koch, DLG Türkiye Genel Müdürü Onur Kiraz ile çok sayıda firma yetkilisi ile çiftçiler katıldı.
Fuarın açılışında konuşan Vali Ceylan, Türk toplumunun uzun yıllar tarımla geçim sağladığını, tarım ile ekonomiyi geliştirmeye gayret ettiğini belirtti. Daha sonra Cumhuriyet ile birlikte sanayi ve diğer alanlardaki gelişmelerle ülke ekonomisinin gittikçe büyüdüğünü kaydeden Vali Ceylan şunları söyledi:
“Bugün dünya ölçeğinde 20 ülke içinde 17. sırada yer alan, çok değerli ve ekonomik kazanımları olan bir ülke haline geldik. İnşallah bu tür etkinliklerle birlikte Türkiye ekonomisinin önemli girdilerinden birisi olan tarım sektörünün de burada görebileceğimiz teknolojik gelişmelerin kullanılmasıyla birlikte ve tabi ki devletimizin ve hükümetimizin almış olduğu ve alacağı tedbirlerle daha da gelişerek ekonomimize ve geleceğimize daha büyük katkı sağlayacağını düşünüyor ve temenni ediyoruz. Ve bu açıdan ben bu organizasyonların gerçekten çok önemli olduğunu, çok değerli olduğunu ve inşallah 6 yıldır devam eden bu etkinliğin bundan sonra da aynı başarıyla devam etmesini temenni ediyorum.”
Büyükşehir Belediye Başkanı Albayrak da, Tekirdağ’ın en güzide topraklarına sahip Karaevli Mahallesi’nde düzenlenen fuarın altıncısını yapmanın gururunu yaşadığını belirtti. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin de fuarın destekçileri ve paydaşlarından olduğunu ifade eden Albayrak, şöyle konuştu:
“Tekirdağ’ın tarım ve hayvancılıktaki özel yerini söylememe gerek yok, birçok toplantıda bunu belirtiyoruz. Tarım ve hayvancılık Tekirdağ’ın en önemli vizyonlarından bir tanesi. Daha da önemlisi, Türkiye’de üretilen ayçiçeğinin yüzde 33’ü, kanolanın yüzde 65’i, buğdayın 20’de biri, arpanın yüzde 2’si, üzümün yüzde 3’ü bu bölgede üretiliyor. Hayvancılık derseniz hastalıktan ari bir bölge, bütün bunları içine aldığınız zaman fuarın burada yapılmasının ne kadar yerinde olduğunu görüyoruz.”
DLG Türkiye Genel Müdürü Onur Kiraz, fuar alanında 101 tane firmanın bulunduğunu, bunların tohum, ilaç, gübre firmaları, birlikler, dernekler, kooperatiflerin yanında tarımsal ekipmanlar ve hayvancılık bölümlerinin bulunduğunu aktardı.
Konuşmaların ardından protokol üyeleri, kurdele keserek fuarın açılışını gerçekleştirdi. Süleymanpaşa Belediyesi Halk Oyunları ekibi tarafından sunulan gösterinin ardından katılımcılar fuarı gezerek, firmaların ürünlerini inceleyip, fuar alanında sunulan yöresel lezzetlerin tadına baktı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.