Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Karadeniz’de fındık hasadı erken başladı

ERKEN OLGUNLAŞAN MAHSULLERİNİ TOPLAMAK İÇİN SABAHIN ERKEN SAATLERİNDE BAHÇEYE GİREN FINDIK ÜRETİCİLERİ VE İŞÇİLER, TÜRKÜLER EŞLİĞİNDE YENİ SEZONUN İLK HASADINI ALMAYA BAŞLADI. FINDIK ÜRETİCİLERİ VE İŞÇİLER, CUMHURBAŞKANI RECEP TAYYİP ERDOĞAN’IN AÇIKLADIĞI FINDIK FİYATINDAN DA MEMNUN OLDUKLARINI BELİRTTİLER.

Haber Giriş Tarihi: 30.07.2020 18:16
Haber Güncellenme Tarihi: 30.07.2020 18:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Karadeniz’de fındık hasadı erken başladı

Ordu’da, 7 Ağustos olarak belirlenen fındık hasat tarihi öncesi bazı üreticiler tarlalara girerek, yöresel türküler eşliğinde hasada başladı.

Ordu’da, zor şartlar altında fındık toplayan üreticiler, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan fiyattan memnun. Ordu’nun sahil kesimlerinde 7 Ağustos olarak belirlenen fındık toplama tarihi öncesi bazı üreticiler, bahçelere girmeye başladı. Karadeniz Bölgesi’nin en önemli geçim kaynağı olan ve Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli tarafından geçtiğimiz günlerde bu yıl için yaklaşık 665 bin ton olarak fındık bazı kesimlerde olgunlaştı. Erken olgunlaşan mahsullerini toplamak için sabahın erken saatlerinde bahçeye giren fındık üreticileri ve işçiler, türküler eşliğinde yeni sezonun ilk hasadını almaya başladı. Fındık üreticileri ve işçiler, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı fındık fiyatından da memnun olduklarını belirttiler.

“Açıklanan fındık fiyatı bizi memnun etti”

Ordulu fındık üreticisi Hayati Candan, “Bu sene çok şükür açıklanan fiyat halkımızı memnun etti. bizler de üretici olarak memnunuz. Yapılan çalışmalar bu noktaya kadar geldi. Biz bu noktalarda memnunuz. Liderlerimiz üreticilerinin yanında oldular. Bu sene gerçekten üreticilerin sesi duyuldu. Bu yıl gerçekten çifte bayram oldu. Allah nasip ederse virüs nedeniyle yurt dışı ve il dışından gelenlerin sosyal mesafeyi koruyarak hasat yapmış olacaklar. İnşallah önümüzdeki sezonları daha rahat geçireceğiz” dedi.

"Üreticiler fındıklarına sahip çıkmak zorunda"

Cevdet Demir isimli üretici fındık toplanmadan önce fındık fiyatının açıklanmasının kendilerini memnun ettiğini dile getirerek, “Geçtiğimiz yıllarda böyle uygulamalar yoktu. İşçi ve diğer masraflar ne olacak bilemiyorduk. Herkes tereddüt içerisindeydi. Şimdi hasat başlamadan fiyat açıklandı ve tarihte ilk defa duyulmuş bir rakam. Şuan herkes fındığına sahip çıkmak zorunda. Üretici bayram ediyor ama sosyal mesafeyi de korumak zorundayız. İnşallah fındık fiyatı değişmez ve kimilerinin elinde oyuncak olmaz” diye konuştu.

Fındık toplamak için gelen tarım işçileri de hasadın kimi zaman zorladığını ancak çoğunluklu olarak güzel geçtiğini belirtti. Sabah saat 08.00’de bahçeye giriş yaptıklarını ifade eden üreticiler, açılanan fındık fiyatlarının, kendi günlük yevmiyelerini de olumlu yönde etkilediğini aktardılar.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.