Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Karadenizbirlik ayçiçeği alım kampanyasını başlattı

Karadeniz Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (Karadenizbirlik), 2016-2017 ayçiçeği alım kampanyasını başlattı.Karadenizbirlik Genel Müdürü Ünal Erarslan, 2016-2017 ayçiçeği alım kampanyası hakkında açıklamalarda bulundu....

Haber Giriş Tarihi: 12.08.2016 12:15
Haber Güncellenme Tarihi: 12.08.2016 12:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Karadenizbirlik ayçiçeği alım kampanyasını başlattı
Karadeniz Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (Karadenizbirlik), 2016-2017 ayçiçeği alım kampanyasını başlattı.
Karadenizbirlik Genel Müdürü Ünal Erarslan, 2016-2017 ayçiçeği alım kampanyası hakkında açıklamalarda bulundu. Erarslan, “2016-2017 ayçiçeği alım kampanyasını başlatmış bulunmaktadır. Bu yıl ülke ve dünya genelinde ayçiçeği üretiminde önemli bir artış izlenmekte olup, iklim koşulları nedeniyle erken hasat şartları oluşmuş, buna bağlı olarak kampanya başlamış, bu itibarla piyasada oluşan değişken ve çeşitli fiyat hareketlerine karşı amacımız üreticilerimizin mağdur olmaması, fırsatçıların eline düşmemesidir. Bu amaçla birliğimiz, tüm kooperatiflerinde emanet olarak ayçiçeği alımlarına başlamış ve üreticimizin emeğinin karşılığını vermeyi her zaman olduğu gibi bu alım sezonunda da hedefleri arasına koymuştur” dedi.
Erarslan şöyle devam etti: “Ayçiçeği üreticisinin güçlenmesi, ürettiği üründen fayda ve gelir elde etmesi hepimiz için çok önemlidir. Çünkü 2/3’ü ithal yoluyla karşılanan ülkemiz yağlı tohum ihtiyacının bir an önce yerli kaynaklardan giderilmesi gerekmektedir. Karadenizbirlik hem üretim öncesi hem de hasat zamanı ortaklarına her türlü desteği vermiş ve ürünlerinin her zaman pazar garantisi olmuştur. Ürünlerin fiyat oluşumuna etki eden; üretim, arz ve talep durumu, dünya üretimi, döviz fiyatları ile vergi uygulamaları gibi faktörler piyasa değişimlerine neden olmakla beraber birliğimiz yıllardır tüm bu riskleri üretici adına üstlenerek, piyasada üretici lehine rol almış, üreticinin mağdur olmaması için azami gayret sarf etmiştir.”
Yıllardır yerli üretimin destekçisi olan Karadenizbirlik’in, ortaklarının güçlenmesi ile güçlenip büyüyeceğini vurgulayan Erarslan, “Bölgemiz tarımsal sanayisinin ve ticaretinin gelişmesinde önemli yeri olan ayçiçeği üreticisine olan hizmetlerimiz artarak devam edecek olup yeni başlayan alım kampanyamızın Karadenizbirlik olarak tüm çiftçilerimize hayırlı ve bereketli olmasını diliyoruz” şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.