Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Karadeniz turizmine Arap dopingi

Ürdün’ün Amman şehrinden Samsun’a turistleri taşıyan ilk direkt uçuş gerçekleşti. İlk uçuşta 95 Arap turist Samsun’a geldi.Samsun’un Ürdün’ün Zerka şehri ile kardeş şehir olmasından sonra Samsun Valisi İbrahim Şahin ve Büyükşehir...

Haber Giriş Tarihi: 13.07.2016 19:01
Haber Güncellenme Tarihi: 13.07.2016 19:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Ürdün’ün Amman şehrinden Samsun’a turistleri taşıyan ilk direkt uçuş gerçekleşti. İlk uçuşta 95 Arap turist Samsun’a geldi.
Samsun’un Ürdün’ün Zerka şehri ile kardeş şehir olmasından sonra Samsun Valisi İbrahim Şahin ve Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz’ın yoğun çabaları sonucu Ürdün’deki iş adamları ve sivil toplum kuruluşları ile yapılan görüşmeler sonucunda Karadeniz’de ilk uçuş seferi Samsun’da yapıldı.
Amman’dan kalkan ve yaklaşık 2.5 saatte Samsun-Çarşamba Havaalanı’na inen uçakta 95 Arap turist yer aldı. Direkt uçuş ile ilk defa Karadeniz’de Samsun’a geldiklerini belirten Ürdünlü turistler, “Karadeniz’e ilk defa geldik. Samsun’a da ilk defa geldik. Karadeniz Bölgesi’nin güzelliğini duyduktan sonra buraya gelmeye karar verdik. Ondan sonra Türkiye’nin halkının Müslüman oldukları ve bize yakın oldukları için aynı kültür sahibi olduğumuz için bir farkımız yok. Biz bütün Ürdünlü vatandaşlar olarak buraya gelmeyenlere Samsun’da gördüklerimizi ve göreceklerimizi anlatacağız ve onların buraya gelmelerini tavsiye edeceğiz. Ürdün-Türkiye arasındaki ilişkiler çok derin ilişkilerdir. Biz buraya gelmekten onur duyuyoruz. Türkiye’de birçok yere geldik ama Karadeniz Bölgesi’nde ilk geldiğimiz yer Samsun oldu” dediler.
Haftada 2 gün Amman-Samsun seferleri yapılacak
Samsun’un bugün Arap turizmi açısından tarihi bir gün yaşadığını belirten Samsun Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Necmi Çamaş, “Ürdün’den ilk defa Karadeniz Bölgesi’nde Samsun’a direkt uçuş gerçekleşti. Büyükşehir Belediye Başkanımız ve Valimizin önemli çalışmaları, bizlerin gayretleri ile son 6 ay içersinde kardeş şehir ilişkilerinin de geliştirilmesiyle önemli bir turizm atağı başlatmış olduk. Bugün 95 kişilik ilk turist kafilemiz Samsun’a 2.5 saat önce Amman’dan hareket ettiler ve şimdi Samsun’a geldiler. Bunun bu şekilde devam etmesini diliyoruz. Bölgemizin ekonomik refahı açısından bir takım gelişmişlik kaydetmek istiyorsak turizm bunun önemli bir ayağıdır. Turizmi biz ihmal edersek, sahip olduğumuz değerleri, hem tarihi hem kültürel hem coğrafi hem de turistik değerleri dünya insanı ile paylaşmazsak bundan hiç kimsenin haberi olmaz. Bütün bunlar birleştiği zaman hem ekonomimize katma değer verecek hem de dünya barışına önemli katkılar koyacaktır. Haftada 2 sefer olmak üzere Ürdün’ün Amman şehri ile Samsun arasında bu uçuşlar devam edecek” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.