Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kamuda izinlerin serbest bırakılması turizmi canlandırdı

Fethullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ)’nün darbe girişimin ardından kamuda kaldırılan izinlerin yeniden serbest bırakılmasının turizm sektörüne yeniden can verdiği bildirildi.15 Temmuz Cuma günü yaşanan darbe girişimi sonrasında,...

Haber Giriş Tarihi: 10.08.2016 10:13
Haber Güncellenme Tarihi: 10.08.2016 10:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Fethullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ)’nün darbe girişimin ardından kamuda kaldırılan izinlerin yeniden serbest bırakılmasının turizm sektörüne yeniden can verdiği bildirildi.
15 Temmuz Cuma günü yaşanan darbe girişimi sonrasında, OHAL kararı ile ülke genelinde tüm memurların yıllık izinlerini iptal edilmiş, yıllık izinde olan memurlar da görevine geri çağrılmıştı. Önceki gün toplanan Bakanlar Kurulu’nun aldığı karar doğrultusunda ise kamuda çalışanların izinleri geri açılmıştı. İzinlerin geri verilmesinin turizmciler ve memurlar adına sevindirici bir durum olduğunu ifade eden Kültür Turları ve Operasyon Sorumlusu Fatih Çetin, turizm sezonunun en hareketli yaşandığı dönemde darbe girişimi olmasının turizm sektörünü ciddi zararlara soktuğunu belirtti. Çetin, “Zaten turizm can çekişiyordu, sıkıntılıydı. Bir de böyle bir olayın olması bizi aslında 2016 sezonunu erken kapattığımız anlamına geliyordu. Ama içinde bulunduğumuz durumdan bir an önce refaha çıkmak amacıyla biz işimizi, görevimizi hiçbir zaman bırakmadık. Turlarımızda otobüsün yarısı dahi olsa biz o araçlarımızı mutlaka kaldırdık. Görevimizi layıkıyla yerine getirmeye çalıştık bu zaman zarfında. Geri iadelerimiz oldu çünkü kimsenin elinde olan bir durum değildi. Bu yüzden de kimse mağdur olmasın istedik. Yaşananlardan sonra söz konusu vatan ve demokrasi olduğu için bizim için turizm teferruat oldu ve turizmciler olarak kazancımızı düşünmedik” dedi.
"Turlarımızda doluluk oranı bugün itibariyle bile eskiye dönmeye başladı"
Darbe girişiminin ardından OHAL kararı ile çok fazla rezervasyon iptallerinin olduğunun altını çizen Çetin, sezonun kötüye gittiği bir dönemde kamuda izinlerin tekrar serbest bırakılmasıyla sektörün hareketlendiğini aktardı. Fatih Çetin, “Rezervasyonlarımızda çok ciddi sayıda düşüş olmuştu. Tabi izinlerin geri verilmesinden sonra otel rezervasyonları, turlar, günlük gezide aşırı bir artış söz konusu oldu. İnsanlar zaten izinlerin geri verilmesi ve tatil yapabilmek için bekliyordu. Bu da gerçekleşince herkes tatile gitmenin peşine düştü. Bu durum da bize adeta doping etkisi yaptı. Turlarımızda doluluk oranı bugün itibariyle bile eskiye dönmeye başladı. Ofislerimize giren insanların sayısında çok sayıda artış var. Eskişehir’de de zaten memur kesim çok fazla. O yüzden de bizim çalıştığımız kesimin de büyük çoğunluğu memur. İzinlerin geri verilmesinden biz çok memnunuz. İnşallah bundan sonra bu şekilde olaylarla karşılaşmayız. Biz ülkemizin içinde bulunduğu durumdan bir an önce kurtulması için üzerimize düşen her şeyi yapmaya hazırız. Bunu darbe girişiminden sonra da işimize ara vermeden devam ederek gösterdik” ifadelerini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.