Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kalkınma Bakanı Yılmaz’dan Sur İçin Müjdeli Haber

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün Sur bölgesi kira affına ilişkin, "Yaklaşık 2 milyon 200 bin TL tutarında olan vakıf kira bedeli, Vakıflar Genel Müdürlüğümüzün kiracısı durumundaki vatandaşlarımızdan...

Haber Giriş Tarihi: 02.04.2016 14:18
Haber Güncellenme Tarihi: 02.04.2016 14:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün Sur bölgesi kira affına ilişkin, "Yaklaşık 2 milyon 200 bin TL tutarında olan vakıf kira bedeli, Vakıflar Genel Müdürlüğümüzün kiracısı durumundaki vatandaşlarımızdan alınmayacaktır" dedi.
Bakan Yılmaz, yaptığı yazılı açıklamada, "Sur bölgemizde yaşanan çatışmalar sonucunda zarar gören vatandaşlarımıza bir destek de Vakıflar Genel Müdürlüğümüzce verilmiştir. Genel Müdürlüğümüz, Diyarbakır Sur ilçesindeki 582 kiracısı için 2016 yılında kira artışı yapmamıştır. Kirasını ödemeyenler için de herhangi bir hukuki işlem başlatmamış, var olan kira borçlarını da ötelemiştir" ifadesini kullandı.
"Vakıflar Genel Müdürlüğü bununla da kalmamış, yeni bir kararla Kasım 2015-Nisan 2016 tarihleri arasında yani dükkanların kapalı olduğu dönemdeki tüm kira borçlarını affetmiştir" diyen bakan Yılmaz şunları kaydetti:
"Yaklaşık 2 milyon 200 bin TL tutarında olan vakıf kira bedeli, Vakıflar Genel Müdürlüğümüzün kiracısı durumundaki vatandaşlarımızdan alınmayacaktır. Göstermiş oldukları desteklerinden dolayı Vakıflar Genel Müdürlüğümüze teşekkürlerimi sunarım."
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.